....

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ:ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η έκθεση ανοικτή για το κοινό κάθε απόγευμα 5.00-7.00μ.μ μέχρι και τις 16 Μαρτίου

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Παράθυρα», με έργα ζωγραφικής της Μαρίας Κοσσίνη-Ζάχου και ποίηση της Ιωάννας Αμπατζή, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (8/9) το απόγευμα, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου της Έδεσσας όπου στεγάζεται η έκθεση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Έδεσσας «Ο Απελλής» κα. Πουλχερία Αχειλαρά-Βελλή και πολλοί φίλοι των τεχνών και ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά θέματα πολίτες.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημητρίου Γιάννου ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να παράγει και να συμμετέχει σε έργα πολιτισμού και, επίσης, τόνισε την αξιοποίηση των πολιτιστικών χώρων της πόλης μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Στη συνέχεια η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη παρουσίασε το θέμα «Γυναίκες, Χθες και Σήμερα». Μία περιήγηση με λόγο και εικόνες στην ιστορία και στους αγώνες των γυναικών για την απόκτηση δικαιωμάτων ισότητας στον εργασιακό χώρο, στην πολιτική  και κοινωνική ζωή και τον σύγχρονο ρόλο και προσφορά των γυναικών. Ακολούθησε η ομιλία της Κοινωνικής Λειτουργού κας Λεμονιάς Χυδίρογλου με θέμα «Γυναίκες και Δημιουργικότητα». Η νέα, γυναίκα επιστήμονας παρουσίασε παραδείγματα γυναικών που είχαν μία σημαντική συμβολή στην επιστήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό και έθεσε προβληματισμούς, αλλά και προτάσεις για το πώς μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα η κοινωνία τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητα των γυναικών.

 

Στη συνέχεια οι καλλιτέχνες κα. Μαρία Κοσσίνη-Ζάχου και Ιωάννα Αμπατζή παρουσίασαν το «παρασκήνιο» της κοινής καλλιτεχνικής τους δημιουργίας με θέμα τα «Παράθυρα», το οποίο περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, ποιήματα και μία πολυμεσική εφαρμογή που προβάλλεται στην αίθουσα και συνδυάζει την εικόνα με τον λόγο. 

 

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην έκθεση, να συζητήσει με τις δημιουργούς και να δώσει τις δικές του ερμηνείες. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, κάθε απόγευμα 17.00-21.00, μέχρι και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014.

 

Μετά από συνεννόηση με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τις καλλιτέχνες είναι δυνατή η επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση για σχολεία, συλλόγους και άλλους φορείς ή ομάδες, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες (τηλ. Επικοινωνίας 2381-3-51205, 6944-252208). 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τις κκ. Μαρία Κοσσίνη-Ζάχου και Ιωάννα Αμπατζή για τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια και τη διοργάνωση της έκθεσης αφιέρωμα στις γυναίκες, όπως και την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και την Κοινωνική Λειτουργό κα. Λεμονιά Χυδίρογλου για τις ομιλίες και τα σημαντικά μηνύματα που παρουσίασαν για τον διαχρονικό και σύγχρονο ρόλο των γυναικών στην κοινωνία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments