......

ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Α21 πληρωμή: Η διμηνιαία δόση που καταβάλλεται τον Ιούλιο του 2020 αφορά στους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 του επιδόματος του παιδιού.

Σημειώνεται ότι η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά στους μήνες Μάιο και Ιούνιο ενώ θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων. Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα, που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση, ενώ συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Όπως πριν από κάθε νέα πληρωμή ΟΠΕΚΑ, έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού 2020. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται πλέον δεκτές οι νέες αιτήσεις, έως της εκκαθάρισης και καταβολής της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής όμως, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων. Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Διαφορετικά, η αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ποια άλλα επιδόματα καταβάλλονται την Παρασκευή 31/7 εκτός από το επίδομα παιδιού;

Από τον ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, τα παρακάτω επιδόματα και παροχές του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ):

  • επίδομα γέννησης,
  • προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα,
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ),
  • επίδομα στέγασης – στεγαστική συνδρομή,
  • επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων,
  • σύνταξη υπερηλίκων και
  • επίδομα ομογενών.

Για το επίδομα γέννας θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα, λόγω διασταυρώσεων.

Για το επίδομα στέγασης θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, αν εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

Σχόλια - Facebook Comments