....

ΠΟΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 17.30 - ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

α σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), τα οποία θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ (αντί 4 μμ που ίσχυε μέχρι σήμερα), ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε εδώ την υπουργική απόφαση με τον πίνακα των σχολείων

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, «για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.
 

 

Ο στόχος του διευρυμένου δωρεάν παιδαγωγικού προγράμματος είναι διττός:

Αφ’ ενός, η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, μέσω:
 

 

δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων
επιπλέον χρόνου για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

 

Αφ’ ετέρου, η υποστήριξη της οικογένειας, με:

προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων,
περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνο στο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο,
επέκταση των δωρεάν παροχών εκπαίδευσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων».

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Ανακοινώνουμε σήμερα τις σχολικές μονάδες που θα εφαρμόσουν από τη νέα σχολική χρονιά το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5:30 μμ. Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει διττή στόχευση: αφ’ ενός να εξασφαλίσει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας αναβαθμίζοντας περαιτέρω τη δημόσια δωρεάν παιδεία, αφετέρου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς, επιτυγχάνοντας μια μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ σχολικού ωραρίου και ωραρίου των εργαζόμενων γονέων. Δημιουργούμε ένα σχολείο μέσα στην κοινωνία, με μαθητές που εκφράζονται δημιουργικά μέσα από νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έχουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο σπίτι. Και με γονείς που μπορούν να ενταχθούν καλύτερα στον εργασιακό βίο, απολαμβάνοντας πιο ποιοτικές παροχές από τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

 

May be an image of 1 person and text that says 'Από Σεπτέμβριο, το Ολοήμερο στο σχολείο με διευρυμένο ωράριο έως τις 5.3ομ.μ. στο 50% τμημάτων τηςχώρας Επιτυγχάνεται έτσι: Ακόμη πιο ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για τα παιδιά μας Ευκολότερη πρόσβαση των γονέων στην εργασία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων'

 

 
 

Το διευρυμένο Ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5:30 μμ γίνεται πράξη! Θα ισχύσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο στο 50% των ολοήμερων τμημάτων της χώρας. Άλλη μία καινοτομία για το δημόσιο σχολείο με διττή στόχευση:
- την ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης με δημιουργικές δράσεις,
- τη διευκόλυνση συμμετοχής των γονέων στην αγορά εργασίας, φέρνοντας πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων.
Στόχος μας να κάνουμε το δημόσιο σχολείο διαρκώς καλύτερο!
Η Παιδεία Αλλάζει. #ΣτηνΠράξη.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments