
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΑΛΑΣΚΑ;
Αναβρασμός και οργή επικρατεί στην κοινωνία για την υπόθεση στον Κολωνό, όπου ένας 53χρονος βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι.
Τα στοιχεία του 53χρονου, ο οποίος ήταν μέλος της ΝΔ και επίτροπος σε Εκκλησία, έχουν δοθεί και επίσημα στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία, με τους πολίτες να απαιτούν, όχι μόνο να εξιχνιαστεί άμεσα η υπόθεση και να ξετυλιχθεί το νήμα του κυκλώματος, αλλά και να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των 213 ατόμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να βιάσουν την 12χρονη. Η οργή των πολιτών συνοδεύεται από το αίσθημα του φόβου της συγκάλυψης, και δικαίως, αφού τα περιστατικά είναι ουκ ολίγα.
Τρανό παράδειγμα, η περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτοδίκως για τον βιασμό δυο ανηλίκων και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Μέχρι να φτάσουμε στο δικαστήριο, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε "ξεπλυθεί" αμέτρητες φορές τόσο από τα μίντια όσο και από δημόσια πρόσωπα που σχετίζονταν μαζί του, σε μια προσπάθεια να "χτιστεί" ένα καλό, σοβαρό, αξιοπρεπές και υπεράνω πάσης υποψίας προφίλ του δράστη, που δύσκολα θα μπορούσε να γκρεμιστεί.
Κάτι αντίστοιχο έχει ξεκινήσει ήδη να συμβαίνει στην περίπτωση του 53χρονου Ηλία Μίχου και, μάλιστα, από πρόσωπα τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν τηλεοπτικό βήμα. Άλλωστε, ο δημόσιος λόγος τους κατά το παρελθόν, έχει δείξει πως οι απόψεις τους, όχι μόνο δεν "χωράνε" στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά είναι και επικίνδυνες για την κοινωνία.
Ο λόγος για τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη (11/10) καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Σήμερα" και επιχείρησε να παρουσιάσει τον 53χρονο κατηγορούμενο ως έναν επιφανή άνθρωπο, κοινωνικά αγαπητό, ως έναν οικογενειάρχη με καλή σύζυγο και καλό παιδί, που έψελνε στην εκκλησία. Ως έναν άνθρωπο, με άλλα λόγια, που πρεσβεύει και τηρεί το δόγμα "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια", μια στάση ζωής που, κατά τη γνώμη του κ. Μπαλάσκα, δεν συνάδει με τις απεχθείς πράξεις εις βάρος της 12χρονης.
"Αυτό που προκάλεσε καταπληκτικό σοκ, ήταν το προφίλ του δράστη. Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν ψάλτης, ήταν επιφανής, είχε μια απίστευτα κοινωνική, άρτια και καλή, θα μπορούσα να πω, οικογένεια, με ένα πάρα πολύ καλό παιδί και μία σύζυγο ιδιαίτερα καλή γυναίκα. Έχει ένα γιο, πάρα πολύ καλό παιδί εξ όσων γνωρίζω, και έχει και μία σύζυγο, η οποία είναι πολύ καλή κυρία, και αυτή επιφανής. Στο δημόσιο προσκήνιο και οι δύο. Ναι, αλλά εμείς δεν μπορούμε να της προσάψουμε κάτι της γυναίκας", είπε χαρακτηριστικά.
Εκτός από το προφανές παράλογο του συλλογισμού του - αφού, ας μην ξεχνάμε, πως οι πρεσβευτές του "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" δολοφόνησαν και τον Παύλο Φύσσα - , τίθεται ένα ακόμη ζήτημα, ακόμη πιο σοβαρό.
Παναγιώτα Κλεάνθους
https://www.news247.gr/sunday-edition/giati-synechizoyn-na-kaloyn-ton-mp...

Σχόλια - Facebook Comments