....

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ 10.01.04 «ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ»

Προδημοσίευση  Προσκλήσεων για την Δράση   10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα»

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους 2021, προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση δύο (2) Προσκλήσεων στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2021 (έτος αναφοράς), ενώ το έτος 2022 (φθινοπωρινές καλλιέργειες 2021 – εαρινές καλλιέργειες 2022) θα αποτελέσει το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων.

 
Στόχος της Δράσης:

1. Βασικός στόχος της Δράσης είναι η μείωση της ρύπανσης του νερού τόσο από νιτρικά ιόντα όσο και από άλλες εν δυνάμει ρυπογόνες εισροές (φωσφορικά ιόντα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα) που σχετίζονται με τη γεωργική δραστηριότητα. Η Δράση συμβάλλει στην προτεραιότητα 4 - «Αποκατάσταση, διατήρηση και ενίσχυση των οικοσυστημάτων που συνδέονται με τη γεωργία και τηδασοπονία».
2. Στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.04 θα προκηρυχθούν δύο (2) Προσκλήσεις:
α. Με τις ειδικές δεσμεύσεις Α (εφαρμογή αγρανάπαυσης) και Β (εφαρμογή αμειψισποράς), για  συγκεκριμένες επιλέξιμες αροτραίες καλλιέργειες ανά δέσμευση.
β. Με τις ειδικές δεσμεύσεις Γ (εφαρμογή χλωράς λίπανσης σε δενδρώδεις καλλιέργειες) και Δ (παρυδάτια ζώνη ανάσχεσης), για  συγκεκριμένες επιλέξιμες καλλιέργειες ανά δέσμευση.

Η ειδική δέσμευση Γ αφορά γεωργικές εκτάσεις με δενδρώδεις καλλιέργειες και οι ειδικές δεσμεύσεις Α, Β και Δ αφορούν αρόσιμες γεωργικές εκτάσεις.

 

Η Προδημοσίευση για την έκδοση δυο Προσκλήσεων της δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από αγροτική δραστηριότητα» έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr) και της Αγροτικής Ανάπτυξης (www.agrotikianaptixi.gr)

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments