....

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕΤΑ ΤΗ "ΒΟΜΒΑ" ΣΤΑΘΑΚΗ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ Ν.Δ.: "ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ"

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

- Γ. Σταθάκης: Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο"
- Για την επαναφορά του κατώτατου μισθού δήλωσε πως θα αφορά όσους προσελήφθησαν τα τελευταία 4 χρόνια
- Ο κ. Σταθάκης "άδειασε" και τον Μ. Γλέζο για τις δηλώσεις του στο NewsIt περί εσωτερικού δανεισμού
- Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίσει ποιό τελικά ισχύει για τον κατώτατο

Νέο γύρο αντιπαραθέσεων αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη ο οποίος μιλώντας στο Bήμα FM φαίνεται πως διαφοροποιείται τουλάχιστον από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα και μιλά για επαναφορά του κατώτατου μισθού, αλλά με αστερίσκους.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά του κατώτατου μισθού, που αποτελεί μία από τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων. 

Σημείωνει δε χαρακτηριστικά πως "δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο". Και γίνεται πιο συγκεκριμένος λέγοντας πως η επαναφορά θα αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 4 χρόνια της κρίσης και όχι όλους τους υπόλοιπους". 

Ο κ. Σταθάκης όμως μίλησε και για τον σάλο που έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στο NewsIt που μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου όπου προσδιόρισε πως ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμό που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά τους, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως. 

O υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του περί εσωτερικού δανεισμού λέγοντας πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα και εξηγώντας πως "ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund".

Όπως αναμενόταν η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση αυτή με την εκπρόσωπο του κόμματος, Άννα Ασημακοπούλου να αναφέρει πως το πρωί ο κ. Σταθάκης λέει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009, "ενώ λίγες ώρες μετά, όπως επισήμανε, ο κ. Στρατούλης τον «άδειαζε», λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και μάλιστα με νόμο, ακριβώς αυτό που το πρωί απέκλειε ο σύντροφός του.

«Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας, αν μπορεί, τι από τα δύο ισχύει τελικά…», ανέφερε η κα Ασημακοπούλου.

Φυσικά δεν άργησε και η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγόρησε την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας πως είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως και για άλλη μία φορά πιάνεται αδιάβαστη και μετέρχεται μεθόδους μονταζιέρας. 

Σημειώνουν δε χαρακτηριστικά πως "κύρια εκπρόσωπε καταλάβετε επιτέλους πως με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα προ του μνημονίου επίπεδα. Άντε γεια και ραντεβού στις κάλπες". 

http://www.newsit.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments