....

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΙΣΤΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΣΣΑΡΑ

«ΕΑΡΙΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 2014»

- Δόθηκε ρεσιτάλ πιάνου από τον διπλωματούχο του Ωδείου, Χρήστο Βοσκίδη

Το προηγούμενο Σάββατο 29/3, δόθηκε ρεσιτάλ πιάνου από τον διπλωματούχο του Ωδείου, Χρήστο Βοσκίδη, στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών. Οι φιλόμουσοι και λάτρεις της πιανιστικής μουσικής φιλολογίας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα νέο σολίστα. Ο Χρήστος Βοσκίδης ερμήνευσε με περισσή άνεση και ενθουσιασμό ένα ιδιαιτέρως δύσκολο πρόγραμμα το οποίο αποτελούνταν από έργα της κλασσικής μουσικής φιλολογίας όπως και διασκευές σε θέματα μουσικής κινηματογράφου. Έντονες δυναμικές και πολύ καλή αίσθηση της φρασεολογίας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου καλλιτέχνη.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Ωδείου, Γιάννης Ανδρόνογλου, απέδωσε τιμητική πλακέτα στον πιανίστα για την όλη του προσπάθεια και πορεία κατά τα προηγούμενα έτη σπουδών του στο ωδείο.

«Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2014»

Στο μεταξύ, επόμενη εκδήλωση των «Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων 2014» αποτελεί το ρεσιτάλ του πανελληνίου φήμης βιολοντσελίστα, Μιλτιάδη Κασσάρα, ο οποίας από τον Σεπτέμβριο του 2013 διατελεί καθηγητής του Αλεξάνδρειου Ωδείου Δήμου Πέλλας και το οποίο ρεσιτάλ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2/4/14 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Πληροφόρησης του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Λίγα λόγια για τον Μιλτιάδη Κασσάρα:

O Mιλτιάδης Κασσάρας γεννήθηκε στην 'Εδεσσα και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής από τον πατέρα του. Από νεαρή ηλικία εμφανίζεται στην ελληνική τηλεόραση, δίνει συναυλίες ως σολίστ και ρεσιτάλ σε πόλεις της Ελλάδας. Επιλέγεται κατόπιν ακροάσεως να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ορχήστρα των Νέων της Μεσογείου. Ήταν ο πρώτος Έλληνας τσελίστας στην τότε δεκαετή ιστορία του θεσμού που επιλέχθηκε και με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Συνάντηση Ωδείων και Ινστιτούτων της Μεσογείου(ΕCUME),στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Θεσσαλονίκης το 1997 εμφανιζόμενος ώς σολίστ με την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο παίρνει δίπλωμα με βαθμό "Άριστα Παμψηφεί"στο Κ.Ω.Θ. Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών του στην Γερμανία βραβευτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολοντσέλου "ΤΕΧΝΗ" κερδίζοντας το 1ο Βραβείο,στο Διαγωνισμό "Νέων Σολίστ" του Βόλου αποσπώντας το 1ο Βραβείο και στον Διαγωνισμό Νέων Σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Κατόπιν διαγωνισμών έλαβε υποτροφίες απο το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ώς σολίστ έχει εμφανισθεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.,Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης,Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών,Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.,Δημοτική Ορχήστρα Λάρισας,Δημοτική Ορχήστρα Βόλου,Cello Sound Bremen ,Orchester Akademie Bremen κ.α. Έχει δώσει συναυλιες στη Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία,Αλβανία,Μαρόκο,Τυνησία κ.α. Εχει συμμετάσχει σε δίσκους και έχει ηχογραφήσει για το ελληνικό και γερμανικό ραδιόφωνο. Μαθήτευσε και μελέτησε πλάι σε ονόματα διεθνούς ακτινοβολίας όπως Gutmann, Ε.Παπασταύρου, Χ.Jankovic, A.Baillie, G.Teulieres, C.Ilea, Δ.Πάτρα, T.Wick κ.α.

O Mιλτιάδης Κασσάρας κατέχει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο το οποίο εκτείνεται απο την πρώιμη μπαρόκ εποχή έως και τις μέρες μας καλύπτοντας όλο το φάσμα του ρεπερτορίου του τσέλου. Στο ελληνικό κοινό έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα των Piatti,Cassado, Chatshaturjan, Britten, Ginastera, Servais, Rossini,Mainardi,Kodaly και πολλών άλλων συνθετών. Έχει παρουσιάσει σε α' παγκόσμια εκτέλεση τα κοντσέρτα για τσέλο και ορχήστρα του Παριζίνη, Κασσάρα, Τσαλαχούρη και έργα για σόλο τσέλο και μουσικής δωματίου άλλων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Ο ίδιος έχει συνθέσει κατέντζες για τα κοντσέρτα των Haydn και Boccherini, σπουδές, μια σουίτα και έχει διασκευάσει έργα άλλων οργάνων για το τσέλο. Διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και από τον Σεπτέμβριο του 2013 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Ωδείο Δήμου Έδεσσας.

Από το 2013 διατελεί καθηγητής βιολοντσέλου του Αλεξάνδρειου Ωδείου Δήμου Πέλλας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments