....

ΣΑΜΟΣ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

Σάμος: Αχτίδα ελπίδας από την έρευνα για το πλήρωμα του ελικοπτέρου καθώς εντοπίστηκαν δυο από τα άτομα του πληρώματος.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε νωρίτερα, είχε απογειωθεί από Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ, και ισχυρότεροι. Το πλήρωμα του ελικοπτεέρου ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Λίγο μετά τις 18:40, βρέθηκαν δυο διασωθέντες από το λιμενικό και αναζητούνται ακόμα δυο άτομα του πληρώματος.

Στην επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο και έσπευσε στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ένας διασωθέντας βρίσκεται στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρεί στις έρευνες και είναι καλά στην υγεία του. Ο δεύτερος είναι σε σκάφος του λιμενικού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει δοθεί εντολή να ετοιμαστούν και οι βατραχάνθρωποι των Ειδικών Δυνάμεων, έτσι ώστε να συνδράμουν στις έρευνες.

Αντίπαλος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, είναι οι κακές καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν ως και τα 7 Μποφόρ.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη δυτική Σάμο από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/07), κι όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η πτώση ήρθε τη στιγμή που προσπαθούσε να αντλήσει νερό από τη θάλασσα για να επιχειρήσει εκ νέου στο μέτωπο.

Η ιστοσελίδα Samos 24 δημοσίευσε τη φωτογραφία από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρουSamos 24

Στον όρμο της Πλάκας, έχει ήδη ξεκινήσει αποστολή έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν τριμελές, με ξένους πιλότους και Έλληνα σύνδεσμο.

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία, στο πλαίσιο των ενοικιάσεων εναέριων μέσων για τη θερινή περίοδο όπου και υπάρχει έξαρση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments