....

ΣΚΟΠΙΑ: ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σημαντικές προσωπικότητες της περασμένης δεκαετίας στα Σκόπια, έχουν συμπεριληφθεί στην αμερικανική μαύρη λίστα.

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Αντικατασκοπείας (UBK) Σάσο Μιγιάλκοφ έχουν μπει στον  διεθνή κατάλογο ανεπιθύμητων.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε ότι «οι ενέργειές τους υπονόμευσαν το κράτος δικαίου, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημόσιες διαδικασίες και στις δύο χώρες και μείωσαν την εμπιστοσύνη του κοινού στις κυβερνήσεις τους».

Ενώ ήταν πρωθυπουργός, ο Γκρούεφσκι ενεπλάκη σε πρακτικές διαφθοράς που αφορούσαν τη χρήση της πολιτικής του επιρροής και εξουσίας για προσωπικό όφελος.

«Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι ο Γκρούεφσκι έκανε κατάχρηση της θέσης του για να ζητήσει και να πάρει δωροδοκίες με αντάλλαγμα κρατικές συμβάσεις, υπεξαίρεσε κρατικά κεφάλαια και παρενέβη στην εκλογική διαδικασία προς όφελος του ίδιου και του κόμματός του».

 Για τον Σάσο Μιγιάλκοφ αναφέρεται ότι «με την επίσημη ιδιότητά του ως διευθυντής της UBK, ενεπλάκη σε πράξεις διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της πολιτικής του επιρροής και της επίσημης εξουσίας του για προσωπικό όφελος.

 «Ειδικότερα, υπάρχουν αξιόπιστες

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments