....

ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Αλεξανδρής Πέτρος

Τα βάρη ενός ακόμα αγώνα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών αναλαμβάνει στον κάμπο ο Βαγγέλης Μπούτας. Από τον Παλαµά πρώτοι οι Καρδιτσιώτες αποφάσισαν να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου

στον κόµβο της Νίκαιας στη Λάρισα, ενώ με µαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα περιλαµβάνουν µπλόκα και διαµαρτυρίες σε κοµβικά σηµεία του εθνικού οδικού δικτύου απαντούν οι αγρότες αντιδρώντας στις επιβαρύνσεις από το νέο φορολογικό καθεστώς σε εισόδηµα και γεωργική γη.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συνελεύσεις ανά νοµό µε κατεύθυνση την παράταξη σε κεντρικούς κόµβους. Η απόφαση να σκληρύνουν τη στάση τους ήρθε µετά από τις τρεις διαδοχικές συναντήσεις µε εκπροσώπους αγροτών του υπουργού, Αθανάσιου Τσαυτάρη, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου µε:

α) την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, που είχε συσταθεί πέρυσι από 25-27 αντιπροσωπείες ανά µπλόκο και αποτελείται από οµάδα εκπροσώπων της ΠΑΣΥ, αγροτικών συλλόγων και ενωτικών πρωτοβουλιών ανά νοµό (Βαγγέλης Μπούτας, Κώστας Τζέλλας, Ρίζος Μαρούδας, Γιάννης Κουκούτσης και όλοι όσοι συµµετείχαν στη συνάντηση της Λάρισας της 19ης Ιανουαρίου)

β) την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών (Γιάννης Παναγής και άλλοι από τη βόρεια Ελλάδα)

γ) τους παραγωγούς πορτοκαλιών της Αργολίδας.

Η πλειοψηφία των αγροτών, µετά το τέλος των συναντήσεων, δήλωνε ότι δεν «βγήκε κάτι» και είναι αποφασισµένοι να συνεχίζουν τις κατά τόπους συνελεύσεις τους και τις συγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών.

Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος σηµείωσε ότι «∆εν θα καθίσουµε µε σταυρωµένα τα χέρια. Αύριο αποφασίζουµε να στηθούν µπλόκα από τη ∆ευτέρα παντού».Ο κ. Μπούτας εκ µέρους της Ενωτικής Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) τόνισε ότι «Η φορολόγηση σε συνδυασµό µε τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαµηλές τιµές παραγωγού, δηµιουργούν ένα εκρηκτικό µίγµα».

http://www.agronews.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments