......

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής από όλη την Ελλάδα,

διαμαρτυρόμενοι για την επιμονή του υπουργείου Ανάπτυξης, να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του γάλακτος, με την απάλειψη του όρου «φρέσκου» και την σταδιακή επικράτηση στην αγορά του εισαγόμενου γάλακτος των δέκα ημερών, κάτι που όπως λένε θα σημάνει και την καταστροφή της ελληνικής αγελαδοτροφίας. «Η συγκέντρωση των εκπροσώπων των αγελαδοτρόφων θα γίνει έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και θα ζητήσουμε από τον υπουργό κ. Χατζηδάκη να μας δεχτεί για να ακούσει τις απόψεις μας. Στις συζητήσεις θα βάλουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγελαδοτροφία», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) κ. Πεβερέτος.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Βασιλέκας, πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν το «φρέσκο» γάλα, το μόνο γάλα που προέρχεται από Έλληνες παραγωγούς. Καλέσαμε τον ΟΟΣΑ να λύσει τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς. Αλλά την ίδια στιγμή δεν θέλει να λάβει υπ’ όψιν του τις θέσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων ούτε τις παραγωγικές τάξεις. Η τρόικα όμως δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με την έκθεση του ΟΟΣΑ. Η αγορά του γάλακτος είναι ήδη ελεύθερη, όποιος θέλει να αγοράσει γάλα μακράς διάρκειας ζωής μπορεί να το βρει στην αγορά. Όμως δεν μας απαντάνε γιατί το εισαγόμενο γάλα είναι πιο ακριβό σε σχέση με το φρέσκο. Όσον αφορά το κόστος παραγωγής, δεν μπορεί να μειωθεί με τα χαράτσια της ΔΕΗ ούτε με αυτές τις τιμές στο πετρέλαιο». 

Σήμερα οι αγελαδοτρόφοι της χώρας μας ανέρχονται σε 2.500 άτομα. Από αυτούς περίπου 380 παράγουν το 75% της παραγωγής του γάλακτος. Όπως επισημαίνεται, σε κοινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας, οι αγελαδοτρόφοι γαλακτοπαραγωγής θα ξεκινήσουν με πούλμαν από διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως από την Μακεδονία και την Θράκη, περιοχές που καλύπτουν πάνω από το 60% της γαλακτοπαραγωγής, με προορισμό την Αθήνα. Θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, όπως και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Επίσης αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων θα επισκεφθεί τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσει επιστολή στο σύνολο των βουλευτών του Κοινοβουλίου, με τις καταγγελίες και τις θέσεις του κλάδου, ζητώντας τους να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους, στο τέλος της ελληνικής αγελαδοτροφίας.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

http://www.agrotypos.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments