....

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία περιμένει την επίλυση της ταυτότητας και του ονόματος των Σκοπίων, προκειμένου να συζητήσει τα εκκλησιαστικά θέματα με την εκκλησία του νοτιοσλαβικού κράτους

Ενόσω ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος (που δεν την αναγνωρίζει το κράτος των Σκοπίων), Γιοβάν Βρανισκόφσκι, βρίσκεται στη φυλακή, ο διάλογος μεταξύ  της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της σχισματικής των Σκοπίων, δεν πρόκειται να συνεχισθεί.

 

Σύμφωνα με πηγές από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, που επικαλείται η σκοπιανή ‘Ουτρινσκι Βέσνικ’,  η παραμονή περαιτέρω του αρχιεπισκόπου Αχρίδας, Γιοβάν, στη φυλακή, μετά από σχετική απόφαση του Εφετείου, ενδέχεται να επιδεινώσει τις σχέσεις των δύο χωρών.

 

«Η διαμάχη για την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Σκοπιανής Εκκλησίας που τραβάει εδώ και δεκαετίες δεν είναι το μοναδικό θέμα αφού έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

 

» Προς το παρόν, το πρόβλημα είναι η ταυτότητα και το όνομα της χώρας και ως εκ τούτου η Σερβική Εκκλησία δεν βιάζεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.

 

»Ιδιαίτερα την περίοδο αυτήν, που όπως γνωρίζετε  υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Σερβικής Εκκλησίας που επέμεινε στην ανωνυμία του.

 

--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments