....

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ - ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει το εμβόλιο της Ρωσίας κατά το κορονοϊού. Πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο αυτό; 

 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που της χορηγήθηκε κανονιστική έγκριση για εμβόλιο κατά του COVID-19 μετά από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έγκριση δόθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας και παρόλο που ο Πούτιν το παρουσίασε ως μία επιστημονική επιτυχία της χώρας πολλοί είναι εκείνοι που αμφιβάλλουν για την ασφάλεια του εμβολίου.

Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο ο ΠΟΥ και οι ρωσικές υγειονομικές αρχές συζητούν τη διαδικασία πιθανής προεπιλογής (prequalification) του εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του COVID-19 από τον Οργανισμό. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ την Τρίτη.

"Είμαστε σε στενή επαφή με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές και συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την πιθανή προεπιλογή του εμβολίου από τον ΠΟΥ, αλλά και πάλι η προεπιλογή οποιουδήποτε εμβολίου περιλαμβάνει την αυστηρή επανεξέταση και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς σε ενημέρωση του ΟΗΕ στη Γενεύη, με αναφορά σε κλινικές δοκιμές.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments