....

ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

 

 

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας ενόψει της έναρξης της θερινής αντιπυρικής περιόδου, όπως διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή.

 Η επιχειρησιακή ετοιμότητα ενισχύεται φέτος με χρήση ντρόουν και προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού για τον εξοπλισμό των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, των Δήμων αλλά και των εθελοντών, τη συμμετοχή των οποίων εξήρε ο κ. Τζαμτζής.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των φορέων, το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτουν, η συντήρηση των μηχανημάτων και του οδικού δικτύου, αλλά και ειδικότερα θέματα όπως οι λιμνοδεξαμενές, τα παρατηρητήρια, τα μεικτά φυλάκια περιπολιών, κ.ά. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, από οικισμούς που βρίσκονται πλησίον δασικών περιοχών, καθώς και στον καθαρισμό αλσυλίων, κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων σε περιοχές της Πέλλας. Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Πέλλας κ. Ζώης Γιώτης παρουσίασε τη νέα πυροσβεστική διάταξη η οποία προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές και διοικητικά πρόστιμα για παραβάτες που θα ανάψουν φωτιά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Το άναμμα φωτιάς για αγροτικές ή άλλου είδους υπαίθριες δραστηριότητες απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια όλης της αντιπυρικής περιόδου. 

 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Για ακόμη μία φορά, τα στελέχη της πολιτικής προστασίας δείχνουν τον υψηλό βαθμό ευθύνης που αισθάνονται για τον ρόλο τους, συμμετέχοντας στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Συζητήσαμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό και συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας, εστιάζοντας στην πρόληψη. Έγινε καταμέτρηση των δυνάμεών μας και συζητήσαμε όλα τα κρίσιμα σημεία στα οποία χρειάζεται να εστιάσουμε την προσοχή μας και να ενισχύσουμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια ώστε να αξιοποιήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα περιορισμένα κονδύλια και μέσα που διαθέτουμε, κυρίως μέσα από δράσεις συνέργειας. Εύχομαι να έχουμε μία καλή αντιπυρική περίοδο, με την προσοχή και ενεργό συμμετοχή στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών όχι μόνο των στελεχών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία, αλλά και των πολιτών». 

Αρχίζοντας την σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλα τα μέλη του οργάνου για την άριστη συνεργασία τους και την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή διαχείριση των καιρικών φαινομένων, του παγετού και των εκτεταμένων χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν κατά την χειμερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων που συμμετέχουν στον περιφερειακό και τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και, ειδικότερα, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Πέλλας κ. Ζώης Γιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, ο Αντισυνταγματάρχης της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Γεώργιος Μίχας , εκπρόσωποι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Δήμων, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δασικών Υπηρεσιών, του ΕΚΑΒ, καθώς και εθελοντών.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments