....

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Ζήτησαν δικαιοσύνη φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και της καταστολής.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την οδό Γλάδστωνος/ZackieOH, κατευθύνθηκε στο στο Σύνταγμα όπου παρέμεινε για κάποια ώρα προτού καταλήξει ξανά στον οδό Γλάδστωνος, στον τόπο που ο Ζακ άφησε την τελευταία του πνοή.


Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος, Εφ.Συν.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλώτριες φώναζαν φεμινιστικά, αντιπατριαρχικά και αντικατασταλτικά συνθήματα, ενώ κυρίαρχη θέση είχαν τα συνθήματα υπέρ του Ζακ και της απόδοσης πραγματικής δικαιοσύνης για τη δολοφονία του: «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά 'καναν δολφονία», «Οργή και θλίψη, η Ζάκι θα μας λείψει».

Οι διαδηλώτριες πέταξαν μάλιστα υγρό κόκκινης απόχρωσης στο συντριβάνι του Συντάγματος, προχωρώντας έτσι σε έναν συμβολισμό έξω από τη Βουλή, σύμφωνα με τον οποίο το αίμα του Ζακ και αντίστοιχων θυμάτων λερώνει τα χέρια του κράτους. Ακόμη, με μαύρο σπρέι έγραψαν τη φράση «Δολοφόνοι, η Zackie ζει» στο συντριβάνι της πλατείας.


Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος, Εφ.Συν.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου.



Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος, Εφ.Συν.



https://twitter.com/makonstant/status/1572626450603294721?ref_src=twsrc%...

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments