....

ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η Συλβάνα μιλώντας σήμερα στην Αθήνα σε συγκέντρωση φίλων της μεταξύ άλλων είπε:


«……Να μην ξεχνιόμαστε, την αντιμνημονιακή φάση την πέρασε και η ΝΔ. Αυτή η φάση μας κόστισε ως χώρα, κόστισε στον ελληνικό λαό. Γιατί τα Ζάππεια αποδείχτηκαν ....σάπια και τα προτεινόμενα ισοδύναμα  ήταν άδεια.

Κι εδώ έρχεται το ερώτημα: Είναι ουρά το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας; Απάντηση: Όχι! Αυτοί ακολούθησαν με δύο χρόνια καθυστέρηση τη μοναδική βιώσιμη επιλογή. Ακολουθεί το δεύτερο: Γίνατε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας; Λάθος , σε δεκάδες περιπτώσεις το ΠΑΣΟΚ απέτρεψε, ματαίωσε, άλλαξε νόμους, αποφάσεις και πράξεις της Κυβέρνησης.
Τρία πρόσφατα παραδείγματα:
- το ΠΑΣΟΚ είπε ως εδώ, με το Σύνταγμα και την αναθεώρησή του. Δεν είναι κλοτσοσκούφι να χρησιμοποιούμε προεκλογικά τη μέγιστη νομοθετική αποτύπωση ενός κανονικού ευρωπαϊκού κράτους.
- το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να δημιουργηθεί η συμφωνία για το γάλα
- το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε την επέκταση της κατανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος   στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πολιτών  και μέσω αυτού την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια άνεργων και όσων χάνουν τις επιχειρήσεις τους.

Η κυβέρνηση συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι το καλύτερό μου. Ήταν όμως και είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να σωθεί η χώρα, για να συζητάμε τώρα σε περιβάλλον Ευρώ και όχι δραχμής, για να μπορούμε τώρα να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και να είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι το τρένο της χρεοκοπίας που πλησιάζει απειλητικά, για να συζητάμε για την έξοδο στις αγορές, για το πρωτογενές πλεόνασμα , για τη ρύθμιση του εναπομείναντος χρέους.
.................................................................................

Ε, λοιπόν το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, είναι ακόμη εδώ, παρόν στα δύσκολα, όταν η χώρα το χρειάζεται.
Έκανε μια επιλογή με τιμή και τίμημα:
Γιατί θεωρώ ύψιστη τιμή  να βάλεις πλάτη για  να μείνει η χώρα όρθια κι ας είναι το τίμημα δυσανάλογα βαρύ.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα πραγματικά πατριωτικό κόμμα. Το είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου: το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα.
 
Αυτό το τίμημα πόσο ακόμη θα το πληρώνουμε; Πόσο αντέχουμε μια νέα απόρριψη; ρωτούν οι δικοί μας άνθρωποι.
Κυριακή κοντή γιορτή. Θα δείξει. Είναι καιρός να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ.
 
................................................................................
 
«Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μάη είναι το μεγάλο στοίχημα για τη ζωή μας.
Το Ευρωκοινοβούλιο, η Περιφέρεια, ο Δήμος είναι τα γήπεδα που θα παιχτούν μαζί και ταυτοχρόνως οι αγώνες για το μέλλον της χώρας.
Κι αυτή τη χώρα τη θέλω,  τη θέλουμε όλοι μας, πρωταθλήτρια:
-           στην ανάπτυξη κι όχι στην ύφεση
-           στην απασχόληση κι όχι στην ανεργία
-           στην ευμάρεια κι όχι στη φτώχεια
 
Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση μας δίνει την ευκαιρία:
Να επιδιώξουμε στροφή στις πολιτικές που καθορίζουν τη ζωή μας, από τα διεθνή ζητήματα, τα εθνικά θέματα, τα θεσμικά, τα μεγάλα τα σημαντικά, μέχρι τα μικρά, τα καθημερινά και εξίσου σημαντικά που συμβαίνουν στη γειτονιά και στο νοικοκυριό μας. Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε την αλλαγή.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων: Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής  Απόστολος Κακλαμάνης, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης, οι πρώην Υπουργοί Γιώργος Δρυς, Βασίλης Έξαρχος και Χρήστος Πρωτόπαπας, ο πρώην βουλευτής και Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, οι υποψήφιοι με την ΕΛΙΑ Γιώργος Βερνίκος και Θανάσης Χειμωνάς, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Σ.Υ Ανδρέας Σερέτης, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Λιλίκα Βασιλάκου, οι πρώην Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Γιάννης Παπαδογιαννάκης και του Υγείας Αντώνης Δημόπουλος και Νίκος Πολύζος, ο Βασίλης Νούσιος, μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments