....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα, 4/7 με τα μέλη του νέου Διοικητικού

Συμβουλίου της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Συγκεκριμένα, το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους κκ. Κ. Κάμτση (Πρόεδρο), Α. Σταμενίτη (Γ. Γραμματέα) και Κ. Τσιβρανίδη (Ταμία). Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και ο επίτιμος Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρίας κ. Χρηστάκης Ιωαννίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου, ο θεσμός και το πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, η έκδοση του περιοδικού «Φίλιππος» και άλλες εκδόσεις του Συλλόγου οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συνδρομή της Περιφέρειας κι άλλων φορέων.

Η συζήτηση εστιάστηκε επίσης στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου που κατασκευάζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας που αφορά τη «2η φάση επισκευών του Μουσείου» (η πρώτη ολοκληρώθηκε επίσης από την Περιφέρεια), με τη συμμετοχή των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κκ. Ε. Κολοβού και Β. Χατζηιωαννίδη. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του δαπέδου της αίθουσας, ανακαίνιση των βοηθητικών χώρων και νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Επισημάνθηκε ο επείγων χαρακτήρας του έργου, καθώς υπάρχει μία πολύ μεγάλη λίστα αναμονής σχολείων και συλλόγων που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το μουσείο. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι η δημοπράτηση του έργου ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Φθινοπώρου. Η κα Ζωγράφου-Τσαντάκη ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας στον τομέα του πολιτισμού και διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε δράσεις σχετικές με την τοπική ιστορία και πολιτισμό.    

Σχολεία, σύλλογοι και άλλες ομάδες που επιθυμούν να επισκεφτούν το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείου του Συλλόγου, στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 23820-83684.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments