15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΟΥ

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, είχε συνάντηση εργασίας σήμερα (21/12) με τον Διευθυντή του Συγκροτήματος Αλιάκμονα ΔΕΗ κ. Καραντουμάνη Τριαντάφυλλο και τον Διευθυντή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα κ. Δημήτριο Καρανάκη, για την συζήτηση θεμάτων κοινής αρμοδιότητας με έμφαση στην πολιτική προστασία. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικών Υποδομών κ. Χρήστος Οικονόμου.

 

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η διαχείριση της επικινδυνότητας των νερών του ποταμού Εδεσσαίου, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων. Με την ολοκλήρωση του πρόσφατου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας που θωρακίζεται η κοίτη του ποταμού Εδεσσαίου και τα υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που ολοκληρώθηκαν από την ΠΕ Πέλλας (χείμαρρος Ντερέκι και περιοχή κατάντη της ρυθμιστικής λίμνης Εδεσσαίου), υπάρχει επαρκής προστασία. Σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων όμως, είναι αναγκαία η σύγκλιση του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, προκειμένου να γίνουν ανάλογοι χειρισμοί, με βάση τα πραγματικά δεδομένα και υδρολογικά στοιχεία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής δήλωσε ότι «τα υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παρακολουθούνται και συντηρούνται τακτικά, ενώ αναμένεται να προστεθούν κι άλλα σημαντικά έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και της ΠΕ Πέλλας».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments