....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Θ. ΤΖΑΚΡΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Θ. ΤΖΑΚΡΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

           

 

Συνάντηση είχε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη με εργαζόμενους στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Αλμωπία (πρώην Κτηνιατρεία Αριδαίας και Φούστανης, Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Αριδαίας), οι οποίοι με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη απομακρύνονται από τις υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν τουλάχιστον 30 χρόνια, αποδυναμώνοντας έτσι σημαντικά τις υπηρεσίες αυτές που βρίσκονται στο πλευρό των κτηνοτρόφων και των αγροτών για την στήριξη και την  ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα καίριο χτύπημα στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής μας.

            Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στην κ. Τζάκρη για αυτή την αιφνίδια απομάκρυνση και ζήτησαν την άμεση και αποφασιστική παρέμβασή της προς τον κ. Θεοδωρίδη, ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφασή του αυτή που έχει δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις ζωτικής σημασίας παρεχόμενες υπηρεσίες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Αλμωπίας.

            Η κ. Τζάκρη αφού ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Είναι προφανές ότι η Περιφερειακή Διοίκηση με τις υπηρεσίες της πρέπει να στέκεται αρωγός στον ευαίσθητο κλάδο των αγροτοκτηνοτρόφων, που αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής στην χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν να καλούμε από την μια μεριά για ανάληψη δράσης για αύξηση του αγροτικού και κτηνοτροφικού προϊόντος της χώρας μας και από την άλλη να αποψιλώνουμε ουσιαστικές υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

            Καλώ τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδη αλλά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα να προβούν σε ανάκληση αυτής της απόφασης και σε περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στις απομακρυσμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ρόλο ενίσχυσης των αποκεντρωμένων δομών, την στιγμή μάλιστα που αντίστοιχα αιτήματα για την διατήρηση δομών της Κεντρικής Διοίκησης του κράτους, όπως του ΙΚΑ Αριδαίας, εισακούγονται από την Κεντρική Διοίκηση στην Αθήνα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει με τις αποφάσεις της να στηρίζει και να ενισχύει την τοπική οικονομία και κοινωνία και όχι να αντιπαρατίθεται με αυτήν».-

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments