....

ΣΥΡΙΖΑ : ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

Αλαλούμ με τον Κατρούγκαλο: Δεν μπορεί να βγει από τα ψηφοδέλτια παρά την παραίτηση - Τι θα συμβεί εάν εκλεγεί
Εκτός εκλογικής μάχης ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη μετά το "αυτογκόλ" με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αποσύρει την υποψήφιότητά του από τις εκλογές.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ανέφερε ότι στελέχη που αποκλίνουν από το Συμβόλαιο Αλλαγής θέτουν τον εαυτό τους εκτός συλλογικής προσπάθειας, στοχεύοντας προφανώς τον πρώην υπουργό.

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι τι σημαίνει πρακτικά η εξέλιξη αυτή, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη τυπωθεί, επομένως είναι ανέφικτο να αφαιρεθεί το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου από αυτά.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή και μετά από επικοινωνία της, όπως είπε, με εξ απορρήτων συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, αναζητήθηκε τρόπος για να αποσυρθεί από τώρα το όνομα του βουλευτή αλλά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα με βάση την εκλογική διαδικασία.

Έτσι, εάν γίνουν δεύτερες εκλογές, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψει τον Γιώργο Κατρούγκαλο στις κάλπες της 2ας Ιουλίου που τα κόμματα θα πάνε με λίστες. Εάν όμως οι πολίτες τον ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής και δεν χρειαστεί νέα προσφυγή, τότε ο κ. Κατρούγκαλος θα εκλεγεί και θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής αφού ορκιστεί.

Η δημοσιογράφος επισήμανε, μιλώντας στο Mega ότι θεωρείται δεδομένο πως σε περίπτωση που ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκλεγεί, δεν θα κρατήσει την έδρα.

Στο πλαίσιο αυτό, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Δείτε το βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη δήλωση Κατρούγκαλου προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων, με τον ίδιο να επανέρχεται, λέγοντας ότι επρόκειτο για προσωπική άποψη και ότι στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση των εισφορών.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

Αποσύρεται από τη μάχη για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του, μετά το μπαράζ αντιδράσεων που πυροδότησαν οι αναφορές του σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου:

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί “κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μιντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη». 

Κύκλοι του πρώην υπουργού ανέφεραν στο naftemporiki.gr ότι ο Γ. Κατρούγκαλος «καλεί τους ψηφοφόρους να μην τον ψηφίσουν», αφού το όνομά του δεν μπορεί να βγεί πλέον από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τα οποία έχουν τυπωθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας

Σε ανακοίνωσή του, λίγο μετά τη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται.

Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.

Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Επίσης, σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και έκανε λόγο για fake news.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Υπενθυμίζεται ότι οι αναφορές του Γιώργου Κατρούγκαλου σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών πυροδότησαν μπαράζ αντιδράσεων. Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε, ο κ. Κατρούγκαλος είχε σημειώσει νωρίτερα σε ανάρτησή του πως εξέφρασε προσωπικές απόψεις, διευκρινίζοντας πως «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές».

Είχε προηγηθεί δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, ο οποίος –παραπέμποντας στις επίμαχες δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου– σημείωσε πως «αποκαλύφθηκε άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους».

Άκης Σκέρτσος: Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει

Σε δήλωσή του μετά την απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι «το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της Ν.Δ.. Έως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι “μαρτυριάρης”. Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments