WWW.TASTV.GR

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΜΠΟΓΔΑΝΟ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΘΕΣΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

«Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας.

Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο - Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.

Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του.

Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το θερμό επεισόδιο του βουλευτή με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στη Βουλή και τις αναφορές του στον Εμφύλιο και τους κομμουνιστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία, όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο βουλευτής Α' Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν χαρακτηριστικά για την εξέλιξη: «Η απόφαση για διαγραφή ήταν μονόδρομος. Οταν λέγαμε για κίτρινη κάρτα το εννοούσαμε», κάνοντας έμμεση αναφορά στο πρόσφατο ατόπημα Μπογδάνου με τη δημοσιοποίηση ονομάτων παιδιών νηπιαγωγείου.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά, το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τότε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου είχε δηλώσει: «Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δεν συνάδει με τις αρχές μας και την ιστορία μας. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με την αντιπολίτευση να ζητάει τη διαγραφή του.
Η αυστηρή απάντηση Δένδια στον Μπογδάνο

Το επεισόδιο, που κατέληξε στη διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής λίγο νωρίτερα. Ο Κ. Μπογδάνος προκάλεσε σάλο αλλά και την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετά τις αναφορές του κατά των κομμουνιστών.

Απαντώντας στον Θανάση Παφίλη αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ο Κ. Μπογδάνος είπε, μεταξύ άλλων: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Εν συνεχεία έκανε παρέμβαση ο Νίκος Δένδιας σε πολύ αυστηρό ύφος: «Θα ήθελα να πω εκ μέρους της κυβερνήσεως ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι.

Λέω, όμως, το εξής: ότι οποιαδήποτε προσπάθεια, σήμερα, προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους, είναι  απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι  πάντοτε απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου από τη Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για τη δημοκρατία, είναι  επίσης παραδεκτή.

Και είναι  ώρα να σοβαρευτούμε, διότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση  εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια.

Για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος.

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε».

Δείτε την απάντηση Δένδια στον Μπογδάνο:

«Δεν ήμουν στην αίθουσα την ώρα που μίλαγε ο ακροδεξιός Μπογδάνος και σας ζητώ να καταδικάσετε τον εμφυλιοπολεμικό λόγο κατά του ΚΚΕ», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ ζήτησε τον λόγο και απάντησε: «Ο κ. Μπογδάνος έχει στεναχωρηθεί που πιάσανε τους φασίστες που κάνανε επίθεση. Και βρήκε το χώρο να ρίξει αντικομμουνιστικό δηλητήριο! Γνωριζόμαστε στον τόπο αυτό, είναι γεμάτος από το αίμα των κομμουνιστών! Εκτός του ''τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος'', υπάρχουν και χειρότερα, ''τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή''».

«Έχετε μπερδευτεί, κ. Παφίλη, σας καλώ τη σύνδεση βουλευτή Α’ Αθήνας της ΝΔ με οτιδήποτε θυμίζει φασιστική, ναζιστική, ολοκληρωτική, ρατσιστική ιδεολογία και που επιχειρήθηκε με τρόπο επικίνδυνο και προσωπικά στοχοποιητικό ενάντια σε άνθρωπο που έχει δεχθεί επιθέσεις από Χρυσή Αυγή και την άκρα αριστερά», επανήλθε ο κ. Μπογδάνος, και πρόσθεσε:

 

 «Ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή, που αποτελεί δικαίωμά μας! Δεν είστε στο απυρόβλητο». <p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/dendias-mpogdanos-epeisodio-sti-boyli...">Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Κ. Μπογδάνο -Μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια για «κομμουνιστές» και εμφύλιο </a></p>

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments