....

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Τα χρέη πνίγουν τις «Σιδηροδρομικές Μεταφορές της Βόρειας Μακεδονίας» και χθες ανακοινώθηκε η διακοπή της τακτικής σιδηροδρομικής σύνδεσης Βελιγραδίου- Σκοπίων- Θεσσαλονίκης.

Βυθίζονται στα χρέη

Οπως έχει γίνει γνωστό, οι σιδηροδρομικές εταιρείες βυθίζονται στα χρέη ενώ ρεκόρ απλήρωτων λογαριασμών σημειώνουν οι «Σιδηροδρομικές Μεταφορές της Βόρειας Μακεδονίας».


 

Η πρώτη σιδηροδρομική σύνδεση πραγματοποιήθηκε την εποχή των Οθωμανών.

Στις 9 Απριλίου 1873 έφθασε η πρώτη αμαξοστοιχία ατμού στον σιδηροδρομικό σταθμό Βελεσά (αργότερα Τίτο Βέλες και τώρα Βέλες) και στη συνέχεια άρχισε η διασύνδεση άλλων πόλεων του τότε οθωμανικού βιλαετίου.

Σύμφωνα με κατάλογο που καταρτίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο, οι «Σιδηροδρομικές Μεταφορές της Βόρειας Μακεδονίας» έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ και άλλα 12 εκατομμύρια πρέπει να καταβληθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σφοδρή αντίδραση

Η εταιρεία οφείλει χρήματα στο κράτος, για ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και ανταλλακτικά. Το μισό χρέος είναι προς το εξωτερικό.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE που ανέφερε ότι «μετά από 146 χρόνια διακόπηκε ο διεθνής σιδηρόδρομος», τονίζοντας ότι η χώρα έχει απομονωθεί από σιδηροδρομικές μεταφορές.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments