....

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΑΚΗΣ- ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΦΥΛΛΗΣ

Μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των Αρχηγών ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής για τους χειρισμούς τους στην πύρινη τραγωδία στο Μάτι, που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας, παραιτήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καπάκης υπέβαλε την παραίτησή του στον νέο πολιτικό του προϊστάμενο Πάνο Σκουρλέτη, που ανέλαβε τις αρμοδιότητές του μετά την παραίτηση Τόσκα.

Ο Γ. Καπάκης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για τις ολιγωρίες της διοίκησης στις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής που προκάλεσαν μέχρι στιγμής το θάνατο 91 ανθρώπων.  Ανήκει στην πολιτική κίνηση "Πράττω", μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του, ο Γιάννης Ταφύλλης, πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών και Ψηφιακής Πολιτικής, είναι αυτός που αναλαμβάνει τη θέση.

Σε πολιτικό επίπεδο, η αποχώρηση Τόσκα ανοίγει το δρόμο για ανασχηματισμόμε τον Αλέξη Τσίπρα ν' αναζητεί λύσεις, δεδομένου πως δεν φαίνεται να συναντά ιδιαίτερη προθυμία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή η καταλληλότητα όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός κυβερνητικού σχήματος αμφισβητείται. Στόχος του πρωθυπουργού παραμένει, άλλωστε, η 21η Αυγούστου και το οριστικό - όπως υποστηρίζει - τέλος των μνημονίων, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι η ΔΕΘ, όπου ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει σειρά παροχών και εξαγγελιών για να μπορέσει ν' αλλάξει το κλίμα.

Βασική γραμμή του Μαξίμου παραμένει η διαχείριση της επόμενης μέρας, η οποία εκφράζεται με τις παρεμβάσεις και την κατεδάφιση αυθαιρέτων, τα οποία και εξακολουθεί να ενοχοποιεί η κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι. Οι αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης που αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες και ημέρες στην Αττική, ωστόσο, καταγγέλλεται πως αφορούν σε υποθέσεις που σέρνονται για δεκαετίες και όχι σε ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments