....

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΣΙΠΡΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο «ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ»

 

 

 

Συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα με φόντο τις οξύτατες αντιδράσεις της Ιεραρχίας για το θέμα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «TheToc» μόλις ολοκληρώθηκε ο αγιασμός για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο στην βουλή την προηγούμενη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Αρχιεπίσκοπο που δημιούργησε τη βάση για την κατ΄ιδίαν συνάντηση: «Μακαριώτατε τι κάνετε; Θα πρέπει να τα πούμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να του απαντήσει ο κ. Ιερώνυμος «Βεβαίως και εγώ θα ήθελα να σας δω».

Η συνομιλία αυτή έγινε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που αφορά την αλλαγή φύλου στις ταυτότητες και μόλις λίγα 24ωρα πριν από την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιεραρχία η οποία καλούσε την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Το Μαξίμου θέλοντας να κλείσουν άρον άρον το μέτωπο της αντιπαράθεσης και προκειμένου να μην πυροδοτηθεί το κλίμα πριν από την συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών, επιλέγει να κρατήσει χαμηλούς τόνους απέναντι στην εκκλησία, τονίζοντας πως οι θέσεις της είναι σεβαστές.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments