....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ [PHOTOS]

 

Θεοδώρα Τζάκρη: «Εγρήγορση, υπευθυνότητα, ενότητα»  απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού.

 

Επισκέψεις της βουλευτού σε φορείς του Νομού. Ενημέρωση για προληπτικά μέτρα και ετοιμότητα.

 

 

Επισκέψεις σε θεσμικούς φορείς του Νομού Πέλλας πραγματοποίησε η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό.

 

Αρχικά η βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Λόγκρο και τον Διοικητή του Nοσοκομείου Έδεσσας, κ. Σμία. Οι Διοικητές την ενημέρωσαν πως τα νοσοκομεία του Νομού τηρούν αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επιτηρείται από 8μελή ομάδα συντονισμού. Το επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει την ελεγχόμενη είσοδο στο νοσοκομείο, την υποδοχή των υπόπτων περιστατικών σε ξεχωριστό χώρο για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούνται ενημερώσεις του προσωπικού για τη διαχείριση των περιστατικών. Επιπλέον τα νοσοκομεία έχουν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά.

 

Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσαλικίδη αλλά και με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, κ. Μπαχαράκη. Αν και ενημερώθηκε πως στα σχολεία του Νομού τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης που υπαγορεύονται από τον ΕΟΔΥ όπως η απαγόρευση των εκδρομών στο εξωτερικό και για τις επόμενες 2 εβδομάδες και στο εσωτερικό και απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων (ενημερώσεις γονέων, ενημερωτικές ημερίδες, λοιπές εκδηλώσεις κλπ)  και πως τα σχολεία μέσω των Σχολικών Επιτροπών έχουν προμηθευτεί με προληπτικά μέσα (αντισηπτικά στους κοινόχρηστους χώρους κλπ) η βουλευτής τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης των επιπλέον μέτρων που πρότεινε με ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, δηλαδή την άμεση οικονομική ενίσχυση των σχολείων για αγορά προληπτικού υλικού, την επισκευή του δικτύου ύδρευσης και των αποχωρητηρίων σε όλα τα σχολεία που έχουν ανάγκη, την ενίσχυση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, την άμεση κατάργηση των περιορισμών που μπαίνουν στο δικαίωμα της αναρρωτικής άδειας των διδασκόντων, αλλά και την ενημέρωση μαθητών, γονέων και διδασκόντων για τα μέτρα πρόληψης.

Τέλος, η βουλευτής, συναντήθηκε με τη Νομίατρο Πέλλας, κ. Καραντώνη, η οποία την ενημέρωσε  πως  η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας τηρεί αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κατά τον συντονισμό της εφαρμογής του σχεδίου πρόληψης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους φορείς. Σημείωσε, δε ότι  είναι, σαφώς, ευτυχές ότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην Πέλλα. Η κ. Τζάκρη, κλείνοντας τη συνάντηση, ζήτησε από την κ. Καραντώνη να ελέγξει τα περιστατικά αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην τοπική αγορά, όσον αφορά στην προμήθεια προληπτικού υλικού από τους πολίτες, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές σε βασικά είδη (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) φαίνεται να εκτοξεύεται έως και 10 φορές πάνω από την πραγματική τιμή.

Η κ. Τζάκρη μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχοντας πραγματοποιήσει πλήθος επαφών με τους αρμόδιους παράγοντες για την θωράκιση της Πέλλας έναντι της απειλής της μετάδοσης του κορωνοϊού, έχω πειστεί ότι,  εάν βασιστούμε στο τρίπτυχο « εγρήγορση, υπευθυνότητα και ενότητα» μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η δοκιμασία θα ξεπεραστεί επιτυχώς. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τον διοικητικό μηχανισμό και ζητούμε από την κοινωνία τον μέγιστο βαθμό πειθαρχίας στις οδηγίες των ειδικών».

 

 


 

 

 

 

2020-03-10-103529 2020-03-10-103519 2020-03-10-103504 2020-03-10-103451 2020-03-10-103441

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments