....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ : ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ COVID-19.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θεοδώρα Τζάκρη: Χωρίς τις θέσεις του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Γεωργίας – Αλιείας της ΕΕ που αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα εξαιτίας της covid-19.  
Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 16 Νοεμβρίου 2020, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η κατάσταση αγοράς των αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη εξαιτίας της πανδημίας covid-19. 19 κράτη μέλη έστειλαν τις θέσεις τους σχετικά με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στις χώρες τους που συμπεριλήφθησαν στο σχετικό έγγραφο του Συμβουλίου με στόχο κυρίως να συζητηθεί και να εξευρεθεί ένα σύνολο ενδεδειγμένων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα.
Ωστόσο από το επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου (st 12708/20add1), απουσίαζαν οι ελληνικές θέσεις.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προφανώς επειδή θεωρεί ότι οι κλάδοι της ελληνικής γεωργίας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της covid-19 , δε θεώρησε αναγκαίο να αποστείλει εγκαίρως τις ελληνικές θέσεις ώστε να ληφθούν υπόψη και να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο.
Μάταια οι Έλληνες αγρότες, (ροδακινοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι, αμπελοκαλλιεργητές, καλλιεργητές θερμοκηπίων, παραγωγοί- πωλητές λαϊκών αγορών, κτηνοτρόφοι, ελαιοκαλλιεργητές κλπ) περιμένουν από την Κυβέρνηση να τους στηρίξει σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις που βιώνουν.
Για  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «όλα βαίνουν καλώς» αφού δεν κατάφερε ούτε καν να συμμετέχει στην τυπική διαδικασία διαμόρφωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενός κοινού εγγράφου με τα άλλα κράτη μέλη, όπου θα αναφέρονταν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιμέρους κλάδοι της ελληνικής γεωργίας στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας, αλλά και θα προτείνονταν συγκεκριμένα μέτρα με τη διασφάλιση των σχετικών πόρων.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments