....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: Ο κ.ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 1.114 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

 

 

Ο Ιούλης έκλεισε με ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Με 1.114 νεκρούς, τριπλάσιους από τον Ιούνιο, αποδείχτηκε χειρότερος από κάθε άλλον θερινό μήνα της πανδημίας, όλης της τριετίας.

 

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στην υπόδειξη για τη λήψη προφυλακτικών μέτρων πως «τώρα πια ό,τι ήταν να γίνει έγινε», στέκει μεν τυπικά, υπό την έννοια ότι η μέγιστη διασπορά έχει ήδη επέλθει, δεν στέκει όμως ουσιαστικά για τον απλό λόγο ότι και προ 2-3 εβδομάδων αυτός ο ίδιος ήταν Υπουργός.

«Δεν έχουμε μετόχους-εκατομμυριούχους, δεν είμαστε κυβερνητικό ή κομματικό non paper»

ΠΕΣ ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Πρακτικά δηλαδή ο κ. Πλεύρης προεξοφλεί ότι, αργά ή γρήγορα, κι αυτό το κύμα θα υποχωρήσει Τυπικά αυτό το επιχείρημα στέκει επίσης, δεδομένου ότι στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένεται πράγματι βελτίωση των δεικτών. Ουσιαστικά όμως δεν στέκει, διότι μια απάντηση που παραπέμπει απλά στον φυσικό κύκλο του πανδημικού φαινομένου, ταιριάζει σε ιερέα του Μεσαίωνα κι όχι σε υπουργό προηγμένης χώρας του 21 ου αιώνα.

 

Μετά τις αντιδράσεις για τον προβοκατόρικο χειρισμό της υπόθεσης με το (-) PCR του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πλεύρης παραπονέθηκε, θεωρώντας άσχετη τις αναφορές στο ακροδεξιό και ρατσιστικό προφίλ με τα καθήκοντα του Υπουργού Υγείας. Υπονόησε δηλαδή το λεγόμενο: «Μαύρη γάτα, άσπρη γάτα τα ποντίκια να πιάνει!»

Τυπικώς ορθό αλλά όχι και ουσιαστικώς. Γιατί η αδίστακτη πολιτική δημόσιας υγείας, η «πάσει θυσία» διατήρηση στην εξουσία ακόμη και με διαβολή των πολιτικών αντιπάλων κι η αξιοποίηση της ενημέρωσης προκειμένου να καλυφθεί η δολοφονική πολιτική της πανδημίας είναι ίδια γνωρίσματα μιας ακροδεξιάς πρακτικής. Για την πολιτική αυτή λοιπόν επελέγη από τον κ. Μητσοτάκη, ως ο κατάλληλος άνθρωπος.

Από ότι φαίνεται όμως εκ του αποτελέσματος η ανάσχεση του κορωνοϊού ουδόλως επιτυγχάνεται με δικολαβίες και στρεψοδικίες!

Το μέλλον άδηλο

Τον Φλεβάρη του επισήμανα στη Βουλή ότι με την πολιτική που ακολουθούσε η χώρα μας με 24.000 θανάτους τότε, είχε ήδη ξεπεράσει τη Μεγάλη Βρετανία κι ότι αν συνέχιζε έτσι θα ξεπερνούσαν οι απώλειες ακόμη και τους νεκρούς της πανδημίας στην Ιταλία και το Βέλγιο. Με αντιμετώπισε με παρόμοια θρασύτητα ωστόσο σύντομα συνέβη.

 

Περάσαμε πια τις 31,5 χιλιάδες απώλειες και το ερώτημα εν όψει του χειμώνα παραμένει το ίδιο. Ποιο είναι επιτέλους το όριο ανοχής για τον κ. Πλεύρη; Με 18.000 απώλειες μέσα στους 11 μήνες θητείας του ο κ. Πλεύρης είναι μακράν ο πλέον αποτυχημένος Ευρωπαίος υπουργός Υγείας της περιόδου της πανδημίας.

Ειδικότερα, περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας όπως η Π.Ε Πέλλας και οι γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες είχαν 2,5 φορές περισσότερες απώλειες από τον εθνικό μέσο όρο. Δεδομένου ότι ο εθνικός ΜΟ υπερβαίνει ήδη τις 3050 απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, οι γνωρίζοντες πολλαπλασιασμό αντιλαμβάνονται ότι οι περιοχές μας περιλαμβάνονται στις χειρότερες περιοχές παγκοσμίως.

Θα μπορούσαμε επίσης να ήμαστε η κατάλληλη περίπτωση για μελέτη(case study) για το πόσο ενισχύθηκαν υγειονομικά, τουλάχιστον αυτές οι περιοχές κατά την τριετία της πανδημίας. Ας θυμηθούμε λοιπόν τις πολιτικές που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία: Έκλεισε την ΜΕΘ της Έδεσσας, αποδυνάμωσε κρίσιμα τμήματα και άφησε περισσότερα κενά σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

 

Πρόσφατα γίνομαι επίσης αποδέκτης παραπόνων συγγενών ανθρώπων που κατέληξαν στονοσοκομείο από covid 19, χωρίς όμως να έχουν διαβεί ποτέ την πύλη της ΜΕΘ, παρότι στην παρούσα φάση το σύστημα δεν πιέζεται με 138 διασωληνωμένους covid.

Σήμερα καταλήγουν από covid 54 άνθρωποι ημερησίως, βάσει ΕΟΔΥ, όσοι περίπουκατέληγαν και στα τέλη Οκτωβρίου 2021. Τότε όμως, βάσει πάλι των δελτίων του ΕΟΔΥ,οι ΜΕΘ ήταν γεμάτες με 360 ασθενείς. Το Υπουργείο πρέπει να εξηγήσει πουοφείλεται μια τόσο μεγάλη διαφορά, το ποιος επέλεξε αυτή την διαφορετική διαχείριση καιπάνω από όλα να δώσει στην δημοσιότητα έναν απλό και ψυχρό αριθμό:

Εκ των 1.114 νεκρών του Ιουλίου, πόσοι κατέληξαν στις ΜΕΘ και πόσοι εκτός αυτών;

*Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments