....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΝΤΗ Δ.Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑ ΤΑΪΛΑΧΙΔΗ

Συνάντηση εργασίας Θεοδώρας Τζάκρη και αντιπροσωπείας γονέων από την Θηριόπετρα με τον Διευθυντή της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Σάββα Ταϊλαχίδη
Κατέθεσαν αίτημα για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου της Θηριόπετρας λόγω της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού
    Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 στην Έδεσσα συνάντηση εργασίας  με τον νέο  Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Πέλλας κ. Σάββα Ταϊλαχίδη στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία γονέων από την Θηριόπετρα με επικεφαλής τον τοπικό εφημέριο πάτερ Παϊσιο με θέμα την επαναλειτουργία του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Θηριόπετρας, καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στην Τοπική Κοινότητα.
Στο παρελθόν, το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Θηριόπετρας είχε συγχωνευτεί με το Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου (υπ’ αρ. Φ.10/51699/Δ1/03-04-2019 Υ.Α., ΦΕΚ 1351/τ.Β΄/19-04-2019) όταν ο αριθμός των μαθητών μειώθηκε εξαιτίας του ότι κάποιοι γονείς αποφάσισαν τότε να στείλουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρού Εξαπλατάνου.
Η κ. Τζάκρη και η αντιπροσωπεία των γονέων με επικεφαλής τον Εφημέριο, μετέφεραν στον κ. Ταϊλαχίδη τα  νέα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, καθώς, κατά το φετινό σχολικό έτος 2022-2023  ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στους 13 μαθητές, ενώ εντός του έτους  αναμένεται να μετακομίσουν στην Τοπική Κοινότητα της Θηριόπετρας άλλες δύο οικογένειες με παιδιά που θα φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο, ενώ για το παρεπόμενο σχολικό έτος, 2024-2025, βάσει των γεννήσεων, ο αριθμός των μαθητών θα ανέρχεται σε 18. Αυτό από τη μία σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική βιωσιμότητας για το σχολείο και από την άλλη ότι μελλοντικά μπορεί να αναβαθμιστεί και σε διθέσιο. Στο Νηπιαγωγείο δε της Θηριόπετρας φοιτούν σήμερα 10 μαθητές.
Στη συνέχεια, οι γονείς των 13 παιδιών κατέθεσαν σήμερα προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας  υπεύθυνες δηλώσεις,  με τις οποίες δήλωσαν ότι κατά το σχολικό έτος 2022-2023 επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο Θηριόπετρας, εφόσον αυτό επαναλειτουργήσει.
Στην συζήτηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα με τον κ. Ταιλαχίδη, επισημάνθηκαν από τον ίδιο τόσο η σημασία της λειτουργίας δημοτικού σχολείου στις μικρές τοπικές κοινωνίες, όσο και  τα μειονεκτήματα που συνεπάγεται η φοίτηση των μαθητών στα μονοθέσια σχολεία, καθώς υπάρχει μόνο ένας δάσκαλος για όλες τις τάξεις, δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας,  μουσικής, πληροφορικής κλπ, δεν υπάρχει γυμναστής κλπ , δεδομένα τα οποία πρέπει να έχουν υπόψη τους οι γονείς των μαθητών που ζητούν την επαναλειτουργία του μονοθέσιου σχολείου Θηριόπετρας και ότι εφόσον οι ίδιοι το αιτούνται, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες/νόμιμες διαδικασίες για την προώθηση του αίτηματός τους προς το Υπουργείο Παιδείας, συνοδευόμενο από φάκελο με τα προβλεπόμενα από το νόμο πιστοποιητικά/δικαιολογητικά (καταλληλότητας του σχολείου από τον Δήμο Αλμωπίας, υπεύθυνων  δηλώσεων των γονέων ότι επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε αυτό, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ).
Συμφωνήθηκε δε από όλους τους παριστάμενους στην συνάντηση, να καταβληθεί προσπάθεια ώστε το σχετικό αίτημα επανασύστασης του Δημοτικού Σχολείου Θηριόπετρας  να αποσταλεί προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας το συντομότερο δυνατόν.-

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments