..

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΡΟΥΣΦΕΤΙ»

Θεοδώρα Τζάκρη: Υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση η Τροπολογία για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα - καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία που προκλητικά κάνει λόγο για «ρουσφέτι»

 

            Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση στην Ολομέλεια της Βουλής η Τροπολογία για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Η τροπολογία ενσωματώθηκε στο Άρθρο 2 «Σχολές και Τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.» του ψηφισθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πειραματικά Σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και άλλες διατάξεις».

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία καταψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία και τον τοπικό βουλευτή της Γ. Καρασμάνη, που και το 2013 είχαν υπερψηφίσει το «Σχέδιο Αθηνά» του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου με το οποίο είχε καταργηθεί εν μία νυκτί το «Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών» του Πανεπιστημίου Μακεδονία που λειτουργούσε επί σειρά ετών στην Έδεσσα.

Η Εισηγήτρια μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκη Κεραμέως από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι η ίδρυση του Τμήματος στην Έδεσσα έγινε εκ του μη όντως κάνοντας λόγο προκλητικά για «ρουσφέτι», υποκρύπτοντας  την ύπαρξη Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα μέχρι το 2013 και αδιαφορώντας εντελώς για τη σημασία της ίδρυσης του εν λόγω Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα, καθώς πέρα από τα οφέλη στην τοπική οικονομία, την αναζωογόνηση της περιοχής, τη δημιουργία ευκαιριών στους νέους και την αποφυγή της εσωτερικής και εξωτερικής φοιτητικής μετανάστευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας,  με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και μέσω της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ θα υπάρξει αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του κτιρίου που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα, καθώς επίσης και νέες θέσεις εργασίας στη διοίκηση και νέα μέλη ΔΕΠ, όπως και προσλήψεις Νέων Επιστημόνων που θα εργαστούν στην Εκπαίδευση.

Περαιτέρω, το νέο τμήμα θα αξιοποιήσει τόσο τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής, ενώ επιπλέον θα καλύψει και την υπαρκτή ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των μουσείων της χώρας μας, καθώς το τμήμα αυτό καλύπτει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κενό, δεδομένου ότι αντίστοιχο τμήμα σε προπτυχιακό επίπεδο δεν λειτουργεί στο πλαίσιο κανενός άλλου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στον Βορειοελλαδικό χώρο, ενώ πράγματι αξιοποιεί και την σημαντική πολιτιστική υποδομή που υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.

                                                                              

----------

Το κείμενο της ψηφισθείσας τροπολογίας έχει ως εξής:

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

 

Θέμα: Ίδρυση Τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας

 

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο 2

Ιδρύεται Τμήμα Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας για την ίδρυση του οποίου έχει ενημερωθεί και είναι σύμφωνη η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

 

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Άρθρο 2

1. Στην περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου προστίθεται υποπερίπτωση δδ΄ η οποία έχει ως εξής:

«δδ) Μουσειολογίας, με έδρα την Έδεσσα

2. Στην παρ. 3 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «Πολιτισμών» προστίθεται η λέξη «, Μουσειολογίας».

3. Στην παρ. 4 άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «Πολιτισμών» προστίθεται η λέξη «, Μουσειολογίας».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments