....

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: «ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΣΥ ΈΔΕΣΣΑΣ»


Η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη το  Σάββατο 5 Μαΐου 2021, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της απεύθυνε η Προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Έδεσσας κ. Γ. Μπουρδουμπούρα, παρευρέθηκε σε ενημερωτική συνάντηση – συνεργασία με την ίδια και τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και στέλεχος του ΚΕΣΥ κ. Σωκράτη Βόλτση για την επίλυση των στεγαστικών αναγκών του ΚΕΣΥ.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δημόσια δομή της ΠΕ Πέλλας, οι αρμοδιότητες της οποίας συνίστανται μεταξύ άλλων: στη διερεύνηση και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών όλων των βαθμίδων της ΠΕ Πέλλας (από το δημοτικό μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση), στις στοχευμένες εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις και δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, στην υποστήριξη του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων και στην ενημέρωση και επιμόρφωση της σχολικής κοινότητας.
Σημειώνεται ότι στο ΚΕΣΥ Πέλλας εργάζονται 18 υπάλληλοι (η Προϊσταμένη του κέντρου, 6 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, 2 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικότητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό, 3 κοινωνικοί λειτουργοί, 3 ψυχολόγοι, 1 ψυχοθεραπευτής, 1 λογοθεραπευτής, 1 διοικητική γραμματέας).
 Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα στεγαστικά προβλήματα του Κέντρου δεδομένου  ότι το κτήριο στο οποίο στεγάζεται είναι πολύ παλιό, απολύτως μη λειτουργικό, δεν διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων και το κυριότερο δεν έχει πρόσβαση για Αμεα, παρά το γεγονός ότι το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ειδικής αγωγής, με συνέπεια να κριθεί από τις υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας ακατάλληλο. Ωστόσο ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη μίσθωση νέου κτηρίου κρίθηκε άγονος, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η υλοποίηση της μετεγκατάστασης.
Η κ. Τζάκρη αφού επισήμανε τη μεγάλη σημασία και τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στους πολίτες της Πέλλας δεδομένου ότι κάθε χρόνο περνούν από αυτό περί τους 2.000 μαθητές για γονείς για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιλυθεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΚΕΣΥ Πέλλας. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να συνεργαστούν άμεσα οι Υπηρεσίες του  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας  ώστε να βρεθεί το κατάλληλο κτήριο, που είναι βέβαιο ότι υφίσταται εντός της πόλης της Έδεσσας, για να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση του ΚΕΣΥ το συντομότερο δυνατόν και να συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες του προς τους πολίτες της ΠΕ Πέλλας και  η ίδια δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εξεύρεση της πλέον πρόσφορης λύσης.


                    *************


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments