......

«ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ» ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ (VIDΕΟ FΟΤΟ)

Επίσκεψη σε νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου πραγματοποιεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μεταβεί στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν στηθεί εκεί για να παρακολουθήσει την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμαμτος και να συναντηθεί με τις δημοτικές Αρχές.

Στους Φούρνους, όπου λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο για όλους τους κατοίκους, έφτασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει ο ίδιος τη διαδικασία του εμβολιασμού στις ακριτικές περιοχές, η οποία θα είναι οριζόντια για όλους όσοι το επιθυμούν.
 

 

«Είμαστε εδώ για να επιβλέψουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού η οποία ξεκίνησε χθες στους Φούρνους και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Όπως ξέρετε για τα μικρά νησιά μας, για τα ακριτικά νησιά μας, έχουμε μια πολιτική να εμβολιάζουμε οριζόντια όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν. Χαίρομαι που και εδώ και στη Θύμαινα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο, όταν και οι συμπολίτες σας οι οποίοι είχαν ενδεχομένως κάποιες μικρές επιφυλάξεις διαπιστώσουν ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά, θα σπεύσουν και αυτοί να εμβολιαστούν. Δείχνουμε με αυτόν τον τρόπο, έμπρακτα, το ενδιαφέρον μας για τα μικρά νησιά, ειδικά τα ακριτικά νησιά, τις κοινότητές τους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την υποδοχή του από τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του ακριτικού νησιού.
 

Σε συνομιλία του με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Καρύδη, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλουμε να είστε ασφαλείς, θέλουμε να είστε υγιείς και βέβαια, με την ευκαιρία, σε κάθε επίσκεψή μας είναι εδώ και οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, για να κάνουμε και μια επισκόπηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, των θεμάτων που μπορούμε να λύσουμε. Και -όπως ξέρεις- είμαστε αποτελεσματική κυβέρνηση, μας αρέσει να λύνουμε προβλήματα και να ερχόμαστε στη συνέχεια να βλέπουμε αυτά που έχουμε κάνει, να μιλάμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερο. Οπότε είναι και μια ευκαιρία να μας μιλήσετε για τα προβλήματα του νησιού».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τους κατοίκους και στη συνέχεια μετέβη στο Διοικητήριο Φούρνων Κορσεών, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρύδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρη Αμοργιανό, τον Αντιδήμαρχο Εποπτείας και ευθύνης όλων των υπηρεσιών Νίκο Μελά και τον Αντιδήμαρχο Αλιείας και διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Παναγιώτη Μύτικα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η στελέχωση του τοπικού Ιατρείου και η δυνατότητα να αναπτυχθεί αιματολογικό εργαστήριο, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει ότι εξετάζεται συνολικά το πλαίσιο των κινήτρων που παρέχονται για την προσέλκυση ιατρών σε ακριτικές περιοχές.

Το νησί διαθέτει Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο το οποίο, όπως όλες οι αντίστοιχες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, έχει εξοπλιστεί με ψυγείο συντήρησης εμβολίων και καταγραφικά θερμοκρασίας, ενώ διαθέτουν tablet όπου καταχωρούνται τα στοιχεία για την παράδοση εμβολίων στα νησιά.

Μελετήθηκαν παράλληλα έργα υποδομών στο νησί. «Θα μειώσουμε το κόστος ζωής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά.

Εξετάστηκε επίσης η προοπτική κατασκευής μουσείου ενάλιων αρχαιοτήτων, δεδομένου ότι την τελευταία πενταετία έχουν ανακαλυφθεί ανοιχτά του νησιού 58 αρχαία ναυάγια.

Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Φούρνων με τον Πειραιά, τονίστηκε η βελτίωσή της, καθώς πλέον εκτελούνται δύο δρομολόγια ανά εβδομάδα τον χειμώνα και τρία το καλοκαίρι, έναντι ενός και δύο δρομολογίων αντίστοιχα που γίνονταν στο παρελθόν.

Ο Πρωθυπουργός βάδισε έως το λιμάνι των Φούρνων, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης της βόρειας προβλήτας -όπου θα δένουν τα μεγαλύτερα πλοία- και για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Παρών στη συνάντηση και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Κινητοποίηση σωματείων και συλλογικοτήτων κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία - Γιουχάρισμα των διαδηλωτών στον πρωθυπουργό

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, το μεσημέρι του Σαββάτου, επιφυλάσσοντας «θερμή υποδοχή» στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή. Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media ακούγονται οι διαδηλωτές να γιουχάρουν τον πρωθυπουργό.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου, καλούσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας και η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, όπως επίσης και άλλοθ φορείς και συλλογικότητες.

 

Κάτω από την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι συγκεντρωμένοι μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποίησαν πορεία προς το λιμάνι, για την «υποδοχή» του πρωθυπουργού. 

Οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν και στο χώρο του Νοσοκομείου την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιούσε επίσκεψη.

Photo-6-2-21_-09-31-45
Photo-6-2-21_-09-39-33
 

mitsotakis-ikaria__2_
mitsotakis-ikaria__4_
mitsotakis-ikaria__5_
mitsotakis-ikaria__1_

ikaria kinitopoiisi

 


Κινητοποίηση και στον Εύδηλο

Αντίστοιχη κινητοποίηση έλαβε χώρα και στον Εύδηλο, στο Κέντρο Υγείας, όπου σωματεία και φορείς «υποδέχτηκαν» τον πρωθυπουργό με συγκέντρωση. «Στην καραντίνα βάζουν τα δικαιώματά μας, οργάνωση και πάλη τα όπλα τα δικά μας», «Δώστε λεφτά για πρόνοια - υγεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά την άφιξη του πρωθυπουργού.

Αντιπροσωπεία των σωματείων και των μαζικών φορέων επέδωσε στον πρωθυπουργό το υπόμνημα με τα αιτήματά τους. 

Αναλυτικά το υπόμνημα:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ                                     

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ικαρία  6/2 /2021

Προς: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποίηση :1)Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

2) Κοινοβουλευτικές Ομάδες Κομμάτων

3) Μ.Μ.Ε.

κ. Πρωθυπουργέ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την επίσκεψη σας στην Ικαρία και στους Φούρνους  δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση με φορείς των νησιών μας σας υποβάλουμε υπόμνημα με τις διαχρονικές διεκδικήσεις των σωματείων – φορέων και κάτοικων, σχετικά με την λειτουργία των δομών υγείας των νησιών μας.

Πιστεύουμε πως από την ενημέρωση που υπάρχει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας (Νοσοκομείο Ικαρίας–2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς & Αιγαίου),αλλά και από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας συνδικάτων και φορέων της Ικάριας και των Φούρνων στο Υπουργείο Υγείας που τα τελευταία 10 χρόνια είναι δυστυχώς τακτικές. Σας είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δημόσιες δομές του συστήματος Υγείας στην Ικαρία και στους Φούρνους, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών. 

Κύριε Πρωθυπουργέ κατά την γνώμη μας η κατάσταση μόνο με μελανά χρώματα μπορεί να περιγραφεί  αφού: 

 • Στο Νοσοκομείο δεν λειτουργούν με επαρκή αριθμό των αναγκαίων ειδικοτήτων γιατρών οι απαραίτητες κλινικές (παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική). 
 • Υπάρχουν κλινικές που «λειτουργούν» με μονήρεις ειδικότητες. Συνεπώς είναι αδύνατον να καλυφθούν οι εφημερίες σε 24ωρη βάση.
 • Τα κενά σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι πολύ μεγάλα. 
 • Στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο οι εφημερίες «βγαίνουν» από αγροτικούς που καλούνται από τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία.Να σημειώσουμε ότι από τον οργανισμό λειτουργίας του προβλέπονται οκτώ θέσεις ειδικοτήτων. 
 • Στις άλλες περιοχές που υπάρχουν Περιφερειακά Ιατρεία (Ράχες, Καρκινάγρι, Μαγγανίτης, Χρυσομηλιά, Θύμαινα), αυτά όλο και πιο συχνά μένουν χωρίς γιατρό,καθυστερούν οι προκηρύξεις και έτσι μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας του προηγούμενου γιατρού μέχρι να αναλάβει υπηρεσία ο επόμενος. (π.χ. το Π.Ι Φούρνων τέλος του Μήνα θα μείνει με ένα γιατρό για να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες δυο οικισμών).
 • Στις Ράχες, έδρα μεγάλης δημοτικής κοινότητας και με πολλούς και διάσπαρτους οικισμούς, λειτουργεί ένα ΠεριφερειακόΙατρείο, που πολύ συχνά μένει χωρίς γιατρό.Οι υποσχέσεις για την αναβάθμιση του σε πολυδύναμο κατέστησαν «αρχαίος θρύλος» πριν ξεπεραστούν από την ίδια τη ζωή.
 • Το ΠεριφερειακόΙατρείο Χρυσομηλιάς Φούρνων για αρκετούς μήνες δεν έχει γιατρό βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη και απομακρυσμένη περιοχή, με μεγάλη δυσκολία πρόσβασης σε οποιοδήποτε κέντρο (Φούρνοι, Άγιος Κήρυκος) και όμως δεν έχει χαρακτηριστεί ούτε άγονο, ούτε δυσπρόσιτο!
 • Η μονάδα αυξημένης φροντίδας και ο σταθμός αιμοδοσίας, ακόμα δεν έχουν πάρει τον δρόμο της υλοποίησης πάρα το ότι είναι μια χρόνια διεκδίκηση.
 • Όσο για το ΕΚΑΒ αν και άρχισε πριν λίγα χρόνια να λειτουργεί και στην Ικαρία, με την υπάρχουσα δύναμη του δεν βγαίνουν οι βάρδιες σε 24ωρη βάση, δεν μπορούν να καλυφθούν ταυτόχρονα περιστατικά στο νησί της Ικαρίας, ενώ τα νησιά των Φούρνων και της Θύμαινας παραμένουν ακάλυπτα.
 •  Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε πολλές σελίδες με την κατάσταση των δομών και των παροχών Υγείας στα νησιά μας. Η οποία είναι αποτέλεσμα και των δικών σας πολιτικών επίλογων. 

Για μια ακόμα φορά λέμε ότι αρνιόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση.

Αρνιόμαστε να αποδεχτούμε ότι τα πράγματα μόνο έτσι μπορεί να είναι.

Γι’ αυτό και βγαίνουμε και θα ξαναβγούμε πολλές φορές στους δρόμους, γι’ αυτό και βρισκόμαστε εδώ σήμερα, όπως πολλές φορές έχουμε κάνει και όπως θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ότι δικαιούμαστε καθώς πιστεύουμε ότι η σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση  που θα καλύπτει  τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις, καθώς και τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας

Όλη η λογική μας  περιγράφεται με τη φράση: 

«Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας».

Όλα μας τα αιτήματα μπορούν να συνοψιστούν στις φράσεις: 

 • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας -Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
 • Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή από τους ασθενείς που  προσέρχονται, για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες  ή μετανάστες.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου & πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Πλαίσιο αιτημάτων για  Ικαρία & Φούρνους

Για το Νοσοκομείο να υπάρχουν:

 • Όλες οι αναγκαίες κλινικές (παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική)  με τις απαιτούμενες  ειδικότητες γιατρών.
 • Όλες οι αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες που δεν καλύφθηκαν ποτέ(πνευμονολόγος, νεφρολόγος, οφθαλμίατρος, νευρολόγος, ουρολόγος, ψυχίατρος, ενδοκρινολόγος).
 • Άμεση τοποθέτηση ενός Αναισθησιολόγου και ενός ακόμα Ακτινολόγουώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα ο αξονικός τομογράφος. Επίσης απαιτείται όλες οι ειδικότητες να γίνουν τουλάχιστον διπλές (ιδίως παιδίατρου, παθολογίας, καρδιολογίας, γυναικολογίας, ακτινολογίας, αναισθησιολογίας).
 • Νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.
 • Όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 
 • Να λειτουργήσει  η Μονάδα τεχνητού Νεφρού
 • Να δημιουργηθεί Σταθμός Αιμοδοσίας.
 • Να δημιουργηθεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 • Όλη η απαραίτητη εργαστηριακή κάλυψη και ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός.
 • Όλη η αναγκαία υποδομή για ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης.
 • Τμήμα επειγόντων περιστατικών που να λειτουργεί αυτοδύναμα όλο το 24ωρο.
 • Σύνδεση του Νοσοκομείου με τα Κ.Υ.

Για τα Κέντρα Υγείας να υπάρχουν:

 • Ένα Κ.Υ. σε κάθε Δημοτική ενότητα της επαρχίας μας, που να καλύπτει πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. (Δηλαδή: Πλήρης στελέχωση του Κ.Υ. στον Εύδηλο τουλάχιστον σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του. Αναβάθμιση των Π.Ι στις Ράχες και στους Φούρνους σε Κ.Υ με επαρκή στελέχωση και βελτίωση του εξοπλισμού).
 • Ειδικά για τις Ράχες άμεση πρόσληψη γενικού παθολόγου και νοσηλευτικού προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο. 
 • Σύνδεση των Κ.Υ. με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας. ( Γιατροί εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι ).
 • Οικογενειακοί γιατροί και παιδίατροι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Κ.Υ (που θα παρακολουθούν όλα τα μέλη της οικογένειας).
 • Υπηρεσίες πρόληψης,  υγιεινής και ασφάλειας.
 • Επιδημιολογικές μελέτες καθώς και μελέτες για τη νοσηρότητα που οφείλονται σε τοπικούς νοσογόνους παράγοντες.
 • Ειδικευμένοι γιατροί για όσους ασθενείς κάνουν  χρήση των ιαματικών λουτρών.
 • Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των Κ.Υ, στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες. 
 • Ιδιαίτερα στο αγροτικό ιατρείο Καρκιναγρίου και λόγω κατάστασης οδικού δικτύου και μεγάλης απόστασης από τα Κ.Υ. να υπάρχει και ειδικευμένος γιατρός, νοσηλεύτρια και να σταθμεύει ασθενοφόρο.                            

Για το ΕΚΑΒ:

Να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος επείγουσας βοήθειας έτσι που να καλύπτει κάθε επείγον περιστατικό.  
Πρόνοια: 

 • Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
 • Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για όλους (χωρίς πλαφόν εξαιρέσεις και περικοπές), με μόνιμο προσωπικό.
 • Γηροκομείο δημόσιο που θα λειτουργεί δωρεάν, και θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων μεσταθερές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους.
 • Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

Πρόληψη:

 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν. 
 • Να τοποθετηθούν άμεσα γιατροί σε όλα τα πλοία με ευθύνη του κράτους.
 • Συστηματικοί εμβολιασμοί με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά. 
 • Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες.
 • Επαναφορά για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως του επιδόματος τοκετού. 

Για τις ανάγκες αντιμετώπισης των συνεπειών του κορωνοϊού:

 • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους (κατοίκους και εργαζόμενους), όπως και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο, ώστε να ελεχθεί η διασπορά του ιού.
 • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
 • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
 • Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments