WWW.TASTV.GR

Θ.ΤΖΑΚΡΗ : ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Καταρρέει η προπαγάνδα της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.
Ο κ. Βορίδης βρήκε ως αφορμή την δική μου συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα, την οποία αμφιβάλω αν διάβασε κιόλας, επειδή δεν μπορεί να χωνέψει το ξεσκέπασμα που του έκανα στη Βουλή για την σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ στα γνωστά μέσα που υπηρετούν τα συμφέροντα Μητσοτάκη, με πρόσχημα την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού , δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.
 
➡️ Θέλω όμως να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη:
Πριν το 2018 οι Έλληνες του Εξωτερικού μπορούσαν να ψηφίσουν μόνο στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό οργανώνονταν από τα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής εκείνης πτήσεις τσάρτερ με τα δανεικά για αγύριστα των κομμάτων από τις τράπεζες και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, προκειμένου εν είδη εκλογικού τουρισμού.
 
➡️ Τι έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018;
Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθέωρησης σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας του Εξωτερικού μπορούσε να ψηφίσει στην περιφέρειά του (Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη κλπ) τον δικό του εκπρόσωπο σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς κανέναν περιορισμό και χωρίς να εμπλέκεται στο παιχνίδι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, εφόσον με το ενιαίο ψηφοδέλτιο δεν ζητούσε από τον Έλληνα ομογενή είτε ψηφοφόρο είτε υποψήφιο, να φορέσει την φανέλα του ενός ή του άλλο κόμματος.
 
➡️ Τι έφερε η ΝΔ το 2019;
Η ΝΔ το 2019 έφερε ένα νομοσχέδιο που έδινε το δικαίωμα ψήφου στον Έλληνα του Εξωτερικού μόνο υπό την προϋπόθεση α) της υποβολής κάποιας μορφής φορολογικής δήλωσης (Ε1, Ε3 ή Ε9) στην Ελλάδα και β) της παραμονής 2 ετών σωρρευτικά στον Ελλαδικό χώρο τα τελευταία 35 χρόνια.
 
Και τι ψηφίζουν οι Έλληνες του Εξωτερικού, σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ; Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ενός ή του άλλου κόμματος. Δηλαδή αντί να είναι η φωνή του Ελληνισμού της Διασποράς να μετατραπούν σε οπαδούς κομμάτους ή, αν είναι υποψήφιοι, σε κομματικούς στρατιώτες.
 
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υπερασπιστεί το όραμά του για συμμετοχή των Ελλήνων της Διασποράς στις εθνικές εκλογές, ψήφισε το σχέδιο νόμου της ΝΔ επί της αρχής μόνο, παρά το γεγονός ότι είχε τις ενστάσεις του και την δική του πρόταση εφόσον αυτό έδινε καταρχήν και για πρώτη φορά το δικαίωμα συμμετοχής των Ελλήνων του Εξωτερικού στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους, έστω και κουτσουρεμένο, κάτι το οποίο δεν υπήρχε πριν.
 
✔️ Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια δύναμη άρνησης και μηδενισμού. Είναι δύναμη θετική και προοδευτική. Και ψηφίζοντας επί της αρχής το Νομοσχέδιο, συμβόλισε την θέση του ότι ακόμη κι ένα μικρό βήμα, είναι καλύτερο από την διαιώνιση της ακινησίας.
 
❌ Δε θα ψηφίσουμε την τροπολογία Βορίδη. Με την τροπολογία αυτή θέλει να συγκαλύψει το προφανές πολιτικό λαθός της ΝΔ, το οποίο περιόρισε σε μεγάλη κλίμακα το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού, βάζοντας τους συγχρόνως στο εσωκομματικο παιχνίδι και έχει ξεσηκώσει την οργή τους και μου έκανε την τιμή να αναφέρει την συνέντευξή μου ως τον λόγο της κωλοτούμπας του.
 
❌ Δε θα ψηφίσουμε την τροπολογία της ΝΔ γιατί μια τέτοια ψήφος θα αποτελούσε μια παραδοχή, μια νομιμοποίηση της εθνικά επιβλαβούς αντίληψης ότι οι απόδημοι Έλληνες είναι κομματικοί στρατιώτες. Αυτό είναι εθνικά επιβλαβές.
 
✅ Θα ψηφίσουμε την δική μας τροπολογία, η οποία περιέχει την δική μας πρόταση για συμμετοχή χωρίς περιορισμούς, ψευδοκωλύμματα και προσκόματα των Ελλήνων του Εξωτερικού, αλλά και χωρίς την συμμετοχή στην εσωτερική εσωκομματική αντιπαράθεση εφόσον θα εκλέξουν τον δικό τους εκπρόσωπο με ενιαίο ψηφοδέλτιο, μη κομματικό εννοείται, έναν από κάθε ήπειρο. Είναι πεντακάθαρη η διαφορά.
 
✅ Με λίγα λόγια εμείς θέλουμε να ψηφίζουν οι Απόδημοι Απόδημους για να υπάρχει η φωνή τους στην Βουλή και ο κύριος Βορίδης θέλουν να ψηφίζουν οι Απόδημοι το ψηφοδέλτιο επικρατείας των κομμάτων. Ε έχουμε αγεφύρωτη διαφορά. Και θα ήταν ανησυχητικό να ταιριάζουν οι απόψεις μας με τον κύριο Βορίδη. Που ψάχνει εφεδρίες για το κόμμα του που καταρρέει.

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments