15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ: ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Πάνω από 30 καταγγελίες στην Σαντορίνη για τηλεφωνικές απάτες που αδειάζουν λογαριασμούς μέσα σε μερικά λεπτά

Δεκάδες είναι οι τηλεφωνικές απάτες, με τις οποίες επιτήδειοι καταφέρνουν να εξαπατήσουν μέσα σε μόλις μερικά λεπτά τα ανυποψίαστα θύματά τους αδειάζοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης έχει λάβει πάνω από 30 καταγγελίες, με τους δράστες -οι οποίοι λειτουργούν οργανωμένα- να στοχεύουν κυρίως ξενοδόχους του νησιού.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας επιχειρηματίας από την περιοχή ο οποίος έχασε οικονομίες μιας ζωής, αφού πρώτα του τηλεφώνησε ζευγάρι για να κάνει μια κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και προσφέρθηκαν να προπληρώσουν το δωμάτιο.

Προσπαθούσε να με καθυστερήσει

Όση ώρα ο ξενοδόχος μιλούσε στο τηλέφωνο με την υποτιθέμενη πελάτισσα, εκείνη κατάφερε να του υποκλέψει τους κωδικούς της τράπεζας και πάρα το γεγονός ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό του, οι απατεώνες του έκλεψαν πάνω από 15.000 ευρώ.

 

 

 

Με το ίδιο κόλπο, προσπάθησαν να εξαπατήσουν και δεύτερο ξενοδόχο, αλλά εκείνος τους κατάλαβε γιατί η γυναίκα προσπάθησε να αλλοιώσει τη φωνή της.

«Με πήρε μια γυναίκα, εγώ κατάλαβα ότι η φωνή ήταν αλλοιωμένη και μου έλεγε ότι θα έρθουν η ανιψιά της, να πληρώσει εκείνη το δωμάτιο, δίνω το iban, το όνομά μου. Μου λέει θα σας έρθει ένα μήνυμα στο κινητό, το οποίο θα το πατήσετε, θα ακολουθήσετε τον σύνδεσμο και θα βάλατε τους κωδικούς της τράπεζας για να λάβατε την προκαταβολή των δύο ημέρων. Λέω κοίταξε να δεις, εγώ είμαι online, βάλε τα χρήματα και θα τα δω απευθείας μέσα στον λογαριασμό μου. Μου το έκλεισε επιτόπου».

Χάκαραν το τηλέφωνο

Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, οι απατεώνες υπέκλεψαν τους κωδικούς από το κινητό του, χωρίς εκείνος να ανοίξει το μήνυμα που του έστειλαν και χωρίς να πατήσει τον σύνδεσμο.

Αν και ο ξενοδόχος πήγε στην αστυνομία δίνοντας τα στοιχεία που του έδωσαν οι δράστες, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που τον κάλεσαν, δεν κατάφερε να τους εντοπίσει.

Ακόμα και από την τράπεζα αν και τα χρήματα πήγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό ιδιώτη στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να του επιστραφούν τα χρήματα.

Θράσος των απατεώνων

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο ξενοδόχος ήρθε αντιμέτωπος μετά από δύο ήμερες με άλλους απατεώνες, με τον ίδιο να τους αποκαλύπτει και να λαμβάνει μια θρασύτατη απάντηση.

«Το ίδιο σύστημα και μου λέει "κρίμα δεν πρόλαβα να στα πάρω εγώ τα λεφτά"».

Ασταμάτητοι φαίνεται ότι είναι η δράση των απατεώνων στη Σαντορίνη με επιχειρηματία να έχει δεχτεί 4 κλήσεις για να του αποσπάσουν χρήματα.

«Με πήραν την άλλη ημέρα ξανά, άλλος, του είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να έρθετε και να πληρώσετε εδώ, δεν θέλω προκαταβολή, το έκλεισε και εκείνος. Ο τρίτος που με πήρε, του ζήτησα τα στοιχεία του, μου τα έδωσε, μου έδωσε ένα επίθετο, ένα όνομα και ένα κινητό, και μόλις αρχίσαμε και του έλεγα δεν σε ακούω, μου τα μάσαγε, μου το έκλεισε και εκείνος. Με πήραν τρεις με τέσσερις φόρες», κατέληξε.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments