....

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ Ο κ. ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ (VIDEO PHOTOS)

Μέσα σε μια γεμάτη από βιβλιόφιλους αίθουσα του Παρθεναγωγείου έγινε στην Έδεσσα, την  Κυριακή 19 Νοεμβρίοτ 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι,  η τιμητική εκδήλωση για το συγγραφικό έργο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου.

Ο ίδιος με σεμνότητα απέρριψε τους όρους «λογοτέχνης, συγγραφέας και ιστορικός» για τον εαυτό του, αναφέροντας με ιδιαίτερη μετριοφροσύνη ότι είναι ερασιτέχνης στη καταγραφή των ιστορικών, λαογραφικών και λοιπών κειμένων και σημείωσε ότι τα δεκατρία βιβλία που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα είναι μικρή προσφορά στον τόπο μας, ενώ τα έσοδα από τη πώληση τους έχουν διατεθεί εξ ολοκλήρου σε κοινωφελείς σκοπούς. Με ανάλογη συγκίνηση ευχαρίστησε όσους συνδράμουν τη προσπάθεια του, φορείς και ιδιώτες και ιδιαίτερα τη σύζυγο του που έχει και την επιμέλεια των εκδόσεων. 

Το έργο του κ. Ι. Παπαλαζάρου, που κατάγεται από τον Άγιο Αθανάσιο Έδεσσας (Τσέγανη) και κατοικεί στη Καρυώτισσα Πέλλας είναι πολυσχιδές. Εκτός από συγγραφικό, είναι και πολιτιστικό αφού αναπτύσσει δραστηριότητα σε συλλόγους και φορείς των Γιαννιτσών, ενώ τακτικές είναι οι διαλέξεις που δίνει σε διάφορες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας,  με θέματα λαογραφικού, θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου. Για το έργο αυτό αλλά και για τα βιβλία του μίλησαν οι κ. Χρ. Μπιμπίτσος και Κων. Κάμτσης. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Ι. Γιάννου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Φιλ. Γκιούρος , ο \Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας κ. Ι. Βακουφτσής, ενώ την περιφερειακή αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο σύμβουλος κ. Π. Ζέρζης.  

Ο Συγγραφέας κ. Παπαλαζάρου μετά την εκδήλωση προς τιμή του μας έκανε δηλώσεις στην κάμερά μας.

 
 
 
 
 
 

 
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments