....

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΓΑΛΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΠΩΛΟΥΣΕ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ

Ο Γάλλος επίτιμος πρόξενος στην Τουρκία, Φρανσουά Ολκέι παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι πωλούσε φουσκωτά σκάφη και σωσίβια στους μετανάστες προκειμένου να διασχίσουν τα ύδατα του Αιγαίου για να φθάσουν σε ελληνικό νησί, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
 
Η καταγγελία που δημοσιεύθηκε από το γαλλικό κανάλι «Φράνσια 2» ανάγκασε τον Γάλλο πρόξενο  στην Κωνσταντινούπολη, σε παραίτηση αφού διατηρούσε κατάστημα εξοπλισμού ιστιοπλοΐας στην Αλικαρνασσό και από εκεί εμπορεύονταν με τους μετανάστες.Image and video hosting by TinyPic
 
Ο Ολκέι είχε τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2014. Οι κινήσεις είχαν καταγραφεί και αργότερα παραδέχθηκε τις πράξεις του.
 
Δήλωσε ότι πωλούσε φουσκωτά σκάφη και σωσίβια σε απελπισμένους πρόσφυγες, «αυτό που θα μπορούσε να κάνει κάποιος άλλος», όπως είπε.
 
Οι επίτιμοι πρόξενοι είναι άμισθοι, απολαμβάνουν ειδικού καθεστώτος και επιτρέπεται σε αυτούς να εργάζονται ή να ασκούν δραστηριότητα για απόκτηση χρημάτων.
 
Το ‘επάγγελμα’ όμως της πώλησης φουσκωτών σε κακόμοιρους πρόσφυγες για απόκτηση χρημάτων, θεωρείται ως παράνομη πράξη για έναν διπλωμάτη.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments