....

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Κατά της εξαθλίωσης από τα μνημόνια.


Κι όμως η επαναστατική πράξη αντίστασης του Λευτέρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη και τελευταία ημέρα σε απεργία πείνας στη Στοκχόλμη, με τίμημα την ίδια την προσωπική του υγεία, δημιούργησε μεγάλη αίσθηση στη Σουηδία. «Είναι μια πράξη διαμαρτυρίας, κατά του ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δηλώνει ο ίδιος σε επικοινωνία με την kontranews, αναφερόμενος στην εξαθλίωση ολόκληρου του ελληνικού  λαού από τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές.

Δεκάδες βουλευτές, από όλο το πολιτικό φάσμα της πολιτικής ζωής της Σουηδίας, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι και πολίτες, έμαθαν από τον μαχητή Λ. Κωνσταντινίδη, μέσω της απεργίας του αλλά και των φυλλαδίων που διένειμε, ότι στην Ελλάδα αυτοκτονούν λόγω χρεών, παιδιά στο σχολείο λιποθυμούν από την πείνα! Και όμως μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο, ωστόσο είναι γεγονός. Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών μνημονίων και ανθρωπιστικής κρίσης πλέον στην Ελλάδα, οι Σουηδοί δεν γνώριζαν τίποτε!  Το γεγονός αυτό μετέφερε μιλώντας στην kontranews ο ίδιος εκφράζοντας παράλληλα και την έκπληξή του για την άγνοια τους.

«Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά;»  ρώτησε με εμφανή απορία τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λ. Κωνσταντινίδη,  η «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του κυβερνώντος κόμματος στη Σουηδία. Με την ίδια έκπληξη απάντησε και εκείνος. Ωστόσο, αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η πολύωρη συζήτηση με τον γιο του αείμνηστου Όλαφ Πάλμε, Γιοακίμ Πάλμε, καθηγητή κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα, ο οποίος τον επισκέπτεται τακτικά λόγω και της στενής φιλίας του Κωνσταντινίδη με τον αείμνηστο Σουηδό πρόεδρο.

Ο κ. Πάλμε ρωτώντας τον Λ. Κωνσταντινίδη, για πιο λόγο «έχει προβεί σε μια τέτοια ακραία διαμαρτυρία», ο δεύτερος του απάντησε: «Ζητάω απλώς τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού από τους ευρωπαίους πολίτες και δη από τον Σουηδικό λαό. Ο πατέρας σου αν και πρωθυπουργός δεν δίστασε να βγει στους δρόμους ζητιανεύοντας» του είπε, επισημαίνοντάς του  με νόημα και χαμόγελο ότι αυτή η πράξη λέγεται «αντισυμβατική». «Δεν είμαστε κλέφτες. Κλέφτες είναι η Μέρκελ, η Ντόιτσεμπανκ και τα διεφθαρμένα τσιράκια τους στην Αθήνα», υπογράμμισε με έμφαση.

Εμφανώς καταβεβλημένος αλλά με ακμαίο το ηθικό του και με διάθεση μαχητική μιλώντας στην «kontranews», ο Λ. Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι δέχθηκε αρκετές επισκέψεις από Έλληνες που διαμένουν στην  μακρινή Σουηδία, ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας έκαναν αναφορά για το γεγονός, πλην των εγχώριων, στα δελτία των οποίων προφανώς δεν υπάρχει χώρος για ανάλογες ειδήσεις.

Εκείνο για το οποίο μίλησε με έκπληξη είναι για το γεγονός της άγνοιας των Σουηδών σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, σχετικά με τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής της απάνθρωπης πολιτικής των μνημονίων. Την ανθρωπιστική καταστροφή που βιώνει η χώρα μας, ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, την γνωστοποιεί μέσω των φυλλαδίων που διανέμει στη σουηδική γλώσσα αλλά και με τη βοήθεια δημοσιογράφου ελληνικής καταγωγής που έσπευσε να συνδράμει τον μαχητικό πρώην βουλευτή.

http://www.kontranews.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments