....

ΤΣΙΠΡΑΣ:ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας ανέφερε ότι είναι κακοποίηση της δημοκρατίας η χρήση ενός κοινοβουλίου σε καταστολή ώστε να περνούν με διαδικασίες «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» κρίσιμα νομοθετήματα για τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών ή απευθείας αναθέσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «σπάει» από σήμερα τους συνεχιζόμενους περιορισμούς που επιβάλλονται στην φυσική παρουσία στη Βουλή- με το πρόσχημα της πανδημίας- και από σήμερα οι βουλευτές του θα προσέρχονται κανονικά στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Την ανακοίνωση έκανε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ως αντίδραση στην «καραντίνα» που έχει επιβληθεί στο Σώμα αλλά και στην «κακοποίηση της Δημοκρατίας» που συντελείται τους τελευταίους μήνες μέσω της καταστολής της λειτουργίας της και εντολή όπως είπε του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Έχω την τιμή να σάς ενημερώσω ότι από σήμερα και στο εξής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προσέρχονται στο σύνολό τους κανονικά στις συνεδριάσεις της Βουλής είτε το θέλετε είτε όχι. Κι εσείς αν θέλετε μπορείτε να συνεχίζετε τον αυτοεξελισμό» είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ κι έχοντας τον Πρόεδρο της Βουλής απέναντί του στα βουλευτικά έδρανα.

Όταν δε ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι δεν θα αλλάξει προσώρας κάτι στην λειτουργία της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως από την στιγμή που αναλαμβάνετε την ευθύνη θα είναι στίγμα και για εσάς. Σημείωσε πως «πέρα από το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν ήταν πλέον χρήσιμο κι ένα εμβόλιο κατά της υποκρισίας» διερωτώμενος εάν αποτελεί υγειονομική βόμβα το να ψηφίζουν οι βουλευτές διαδικτυακά όπως και ομιλούν διαδικτυακά.

Σημειωτέον όπως έχει γράψει και το ethnos.gr η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει επανειλλημμένως από τον κύριο Τασούλα την επαναλειτουργία της Βουλής σε κανονικούς ρυθμούς και με την φυσική παρουσία των βουλευτών όμως εκείνος επικαλείτο τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν. Επιπλέον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει ήδη από τον Δεκέμβριο να συζητηθεί ερώτησή του για θέματα Δημοκρατίας εν καιρώ πανδημίας, αίτημα που δεν προχώρησε ποτέ παρότι διεξήχθησαν αντίστοιχες ερωτήσεις που είχε καταθέσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αυτό που συμβαίνει ιδιαίτερα από την έναρξη της πανδημίας απροσχημάτιστα είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αναδειχθεί σε κακοποιητή-συνειδητά- της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και σε κακοποίηση της Δημοκρατίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντας την απόλυτη ευθύνη στον πρωθυπουργό με εντολές του οποίου ασκείται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Θύμισε πως το κοινοβούλιο λειτουργεί χωρίς την παρουσία βουλευτών, με ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξάγονται χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία βουλευτών δια της εξουσιοδότησης σε εντεταλμένους των κοινοβουλευτικών ομάδων και με μυστικές ψηφοφορίες που δεν τηρούν την εγγύηση της μυστικότητας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι είναι κακοποίηση της δημοκρατίας η χρήση ενός κοινοβουλίου σε καταστολή ώστε να περνούν με διαδικασίες «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» κρίσιμα νομοθετήματα για τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών ή απευθείας αναθέσεις που καταπατούν κάθε κανόνα χρηστής διαχείρισης που επιτρέπουν αν δεν προκαλούν κιόλας την διαφθορά. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις «μεθόδους» της κυρίας Νικολάου και του κυρίου Πέτσα εκφράζοντας τον φόβο του μήπως ανάλογες μέθοδοι ακολουθηθούν για τη διαχείριση των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι περιφρονεί τη Βουλή και τα κόμματα καθώς βολεύεται με μονολόγους «αντί δημοκρατικού διαλόγου» και σχολίασε ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο ούτε για το μέγα ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων για το οποίο έχει καταθέσει δύο φορές επίκαιρη ερώτηση αλλά αυτή αγνοείται. «Την μία τριήμερο στην Τήνο, την άλλη με πλοία την άλλη με ελικόπτερα, αλλά αρνείται να έρθει στη Βουλή» σχολίασε καυστικά σχολιάζοντας πως αυτό “δεν συνάδει στη Δημοκρατία». Όπως, πρόσθεσε, απευθυνόμενος εμμέσως στον Πρόεδρο της Βουλής, «δεν συνάδει να μάς κοροϊδεύετε και να μάς λέτε ότι μπορεί να μιλάει διαδικτυακά ο βουλευτής, αλλά όχι να ψηφίζει διαδικτιακά». Συνέχισε λέγοντας: «Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Είναι ντροπή τα εσωτερικά σας προβλήματα να τα μετατρέπετε σε πρόβλημα της Δημοκρατίας». Αναφέρθηκε δε πως αυτό που έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός είναι πώς θα γλιτώσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για να περάσει νομοσχέδια όπως της συνεπιμέλειας, της φαρμακευτικής κάνναβης και τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία, την χώρα που δεν έχει όνομα «γιατί δεν έχετε τα κότσια να αποκαλείτε τον κ. Ζάεφ πρωθυπουργό κάνοντας πως δεν έχει όνομα η χώρα».

Ως εκ τούτου ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ανεχθεί πλέον αυτήν την κατάσταση καλώντας τον πρωθυπουργό «να βάλει εδώ και τώρα ένα τέρμα στην καραντίνα δημοκρατίας και στο lockdown της Βουλής». 

Αναφορικά με το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι αναχρονιστικό και επικίνδυνο για το παιδί και την σύγχρονη οικογένεια και διερωτήθηκε: «Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός για την συνεπιμέλεια και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να διατάξεις αυτές τις ρυθμίσεις; Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης;»

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments