....

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών που έφερνε στη χώρα μας ένα κύκλωμα διακίνησης εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr.

Οι περισσότεροι μετανάστες είναι συριακής καταγωγής, και για το ταξίδι από τα παράλια της Τουρκίας μέχρι την Ελλάδα πλήρωναν από τρεις έως πέντε χιλιάδες ευρώ. Οι δουλέμποροι τραβούν βίντεο με το κινητό τους τηλέφωνο ώστε να μπορούν να… διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλους «πελάτες».  

 

 

Οι δράστες εντόπιζαν τους «υποψήφιους» στο κέντρο της Αθήνας και τους πήγαιναν σε καταστήματα ώστε να αγοράσουν ρούχα που να παραπέμπουν σε Ευρωπαίο πολίτη, ενώ απαραίτητη ήταν και η επίσκεψή τους σε κουρείο, για ανάλογη εμφάνιση. «Στη συνέχεια παραλάμβαναν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τους, τύπου διαβατηρίου, προκειμένου να καταρτιστεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο θα παρέδιδαν στους υπό διακίνηση αλλοδαπούς» αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας.

Στο δεύτερο βίντεο του zougla.gr φαίνεται η παράδοση χέρι με χέρι που γινόταν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», χωρίς όμως τα μέλη του κυκλώματος να γνωρίζουν ότι είχαν ήδη μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσά τους και το αρχηγικό μέλος.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, η σύλληψη έγινε μόλις είχαν τελειώσει τα ψώνια τους από κατάστημα με αθλητικά είδη. 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 8 απόπειρες παράνομης εξόδου από τη χώρα μας, κατά τις οποίες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνόδευαν και διευκόλυναν τους υπό διακίνηση αλλοδαπούς.  

Στο τρίτο βίντεο οι Αρχές ανακάλυψαν ένα χρηματικό ποσό που ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα παπούτσι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι παράνομα έγγραφα βρέθηκαν ακόμα και μέσα σε καλοριφέρ. 

 

 

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, σε κατάστημα, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  

  • 244 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, εκ των οποίων τα 22 πλαστά και τα 222 γνήσια 
  • φορητός Η/Υ  
  • 15 κινητά τηλέφωνα 
  • το χρηματικό ποσό των 8.790 ευρώ 
  • το χρηματικό ποσό των 910 λιρών Αιγύπτου 
  • 9 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου  
  • 2 τετράδια σημειώσεων, τα οποία περιλαμβάνουν παραγγελίες ταξιδιωτικών εγγράφων 
  • πλήθος δίφυλλων πλαστικοποίησης διαφόρων μεγεθών, για την παραποίηση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτικών εγγράφων ή την κατασκευή εξ υπαρχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων 
  • συσκευή φωτισμού UV για τον έλεγχο γνησιότητας εγγράφων 
  • 2 συσκευές κοπής φωτογραφιών και εγγράφων 
  • 21 θήκες διαβατηρίων 

Οι συλληφθέντες, με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments