....

ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ: ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

«Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα σε κανέναν σήμερα να αυτοπροσδιοριστεί ως ‘Μακεδόνας’. Το δράμα, όμως, είναι ότι ο παππούς αυτού του (σκοπιανού) ‘Μακεδόνα’ ήταν στο γένος Βούλγαρος. Ας μην φθάσουμε στο σημείο  να  αλλάζουμε εθνικότητα στους παππούδες μας μεταθανάτια- δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, όπως αλλάζουν τα κόμματα την πολιτική».
 
 

 

Αυτό θεωρεί ο Βούλγαρος Ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ, σε συνέντευξή του στη βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες»/’ 24 ЧАСА’.

 

 
 
 Εξέφρασε και την έκπληξή του γιατί η Επιτροπή Βουλγαρίας – Σκοπίων ανταλλάσσει σχολικά βιβλία για να σβηστεί η γλώσσα του μίσους.
 
 
«Έπρεπε να ενεργήσουμε όπως οι Έλληνες- πρώτα να καθαρίσουμε τα αμφισβητούμενα θέματα στην ιστορία, όπως έκαναν αυτοί (οι Έλληνες) και στη συνέχεια να υπογράψουμε μια συμφωνία (τη συμφωνία φιλίας)» είπε ο Μάρκοφ, λέγοντας χαρακτηριστικά: Έγινε παραδεκτό, ότι Αλέξανδρος  όπως είπαν οι Έλληνες ήταν Έλλην (στο κείμενο ‘ Елин’).
 
 
 Ο Μάρκοφ λέει ότι πρώτα πρέπει διευκρινισθούν στα βιβλία και να γίνει παραδεκτό: 
 
 
«Πρώτον, ότι  η ιστορία των δύο χωρών μέχρι το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ήταν βουλγαρική, δηλαδή κοινή. 
 
Δεύτερον, στη γεωγραφική περιοχή του Βαρδάρη, οι «Μακεδόνες» δεν είχαν άλλη εθνικότητα. 
 
Αλλά, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο στρατάρχης Τίτο- ο πατέρας του λεγόμενου «μακεδονικού έθνους» και ένας άλλος – μουσουλμάνος από τη Βοσνία που διέσχιζε επί 5 χρόνια τη γεωγραφική περιοχή τους,  έλεγε: «Δεν είστε ούτε Σέρβοι, αλλά δεν είστε ούτε και Βούλγαροι. Ζείτε εδώ, είστε Μακεδόνες!».
 
 
(…) Οι ‘Μακεδόνες’ κατά το  1991, θα έπρεπε να είχαν σκεφθεί ότι δεν ανήκαν σε κανένα  ανύπαρκτο μακεδονικό έθνος, γιατί αυτό δημιουργήθηκε με την απόφαση της Κομιντέρν το 1934», είπε ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός.
 
 
24chasa.bg
 
 
--
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments