....

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

Πανεπιστημιούπολη: Επεισοδιακή η «πρεμιέρα» της πανεπιστημιακής αστυνομίας - ΜΑΤ κατά φοιτητών στου Ζωγράφου

 

Πανεπιστημιούπολη: Επεισοδιακή η «πρεμιέρα» της πανεπιστημιακής αστυνομίας - ΜΑΤ κατά φοιτητών στου Ζωγράφου

 

 

Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Πανεπιστημιούπολη, συνοδεία των ΜΑΤ, που χρειάστηκε να παρέμβουν, για ν' απωθήσουν τους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του campus

 

 

panepistimiaki-astynomia-arthro

 

UPD: 48 ΣΧΟΛΙΑ

Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν το απόγευμα της Δευτέρας οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, οπως φαίνεται και στα ακόλουθα καρέ.

Χρειάστηκε μάλιστα η παρουσία των ΜΑΤ, που συνόδευσαν τις δυνάμεις της ΟΠΠΙ, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ένταση, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, για να απωθήσουν τα μέλη φοιτητικών παρατάξεων που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του campus με πανό και συνθήματα. Κατά πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να επιτεθούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι 16 αστυνομικοί που αποτελούν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε τα καθήκοντα της φορούν πρασινομπλε στολές με πράσινα καπέλα, φέρουν χειροπέδες και γκλοπ ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και δύο γυναίκες. Οι αστυνομικοί έκαναν την πρώτη τους περιπολία στην είσοδο της Ούλοφ Πάλμε.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.




Ξεκινά τις πρώτες περιπολίες στου Ζωγράφου η πανεπιστημιακή αστυνομία


Πανεπιστημιακή Αστυνομία



Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Μπροστά στην είσοδο της πύλης της Πανεπιστημιούπολης συγκεντρώθηκαν περίπου 50 φοιτητές, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, ενώ έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί στο ίδιο σημείο. Το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο συνάδελφός του από το ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.


Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

 

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης. 

Δείτε βίντεο: Πανεπιστημιακή αστυνομία - Οι πρώτες περιπολίες στο ΕΚΠΑ

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments