....

ΖΑΕΦ: ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΣΤΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ».

Ο Σκοπιανός πρόεδρος Ζόραν Ζάεφ πανηγυρίζει για την αναγνώριση της «Μακεδονικής Γλώσσας» από την Ελλάδα, αφού όπως υποστηρίζει υπογράφηκε συμφωνία της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση γραμμένη σε αυτή. Η συγκατάθεση της Αθήνας που «διαφημίζει» ο Ζάεφ και οι απαντήσεις που απαιτούνται από την ελληνική πλευρά.

Περιοδεία στα Βαλκάνια πραγματοποιεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και μεταξύ άλλων βρέθηκε στα (αγαπημένα της) Σκόπια. Τα δείγματα γραφής από την πρόεδρο της Κομισιόν τα είχαμε δει από τον Ιούλιο. Όταν μέσα στη Βουλή των Σκοπίων είχε αποκαλέσει τους κατοίκους της χώρας «Μακεδόνες» ενώ είχε κάνει λόγο και για «Μακεδονική Γλώσσσα». Τότε το Newsbomb.gr είχε χτυπήσει το «καμπάνακι», τονίζοντας πως για την Ελλάδα… δεν έτρεχε κάστανο.

Το νέο «χτύπημα» ήρθε πριν από μερικά 24ωρα, με τη Φον ντερ Λάιεν να εκπροσωπεί την ΕΕ στα Σκόπια και να υπογράφει με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ντιμιτάρ Κοβατσέφσκι, συμφωνία συνεργασία για τη διαχείριση των συνόρων, με τη συμμετοχή της Frontex. Το «πρόβλημα», εδώ έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα Σκόπια δεν δόθηκε έμφαση σε αυτή καθ’ αυτή τη συμφωνία και στη νέα «πόρτα» που τους ανοίγεται για ένταξη στην ΕΕ, αλλά στο γεγονός ότι η συμφωνία υπογράφηκε και στη «Μακεδονική Γλώσσα».

«Η διαδικασία διαπραγμάτευσης κερδίζει δυναμική και κάνει πολύ καλή δουλειά και τελικά έγινε πράγματι στη γλώσσα σας. Σας υποσχέθηκα ότι θα υπογράψουμε τη συμφωνία για τη frontex και θα τη μεταφράσουμε στη μακεδονική γλώσσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς αστερίσκους επί ίσοις όροις με τις 24 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σήμερα την παραδίδουμε», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με το Euronews.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στη Βόρεια Μακεδονία - Συμφωνία για φύλαξη των συνόρων από την FRONTEX …

Όπως ήταν λογικό, ο πρόεδρος των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη. Πώς θα μπορούσε να είναι και διαφορετική η κατάσταση, όταν υπάρχει πλέον σε επίσημο έγγραφο της ΕΕ η «Μακεδονική Γλώσσα»; Θα περίμενε κανείς πως η Ελλάδα θα αντιδράσει έντονα σε αυτή τη νέα προσβολή του έθνους, πλην όμως φαίνεται πως όχι μόνο δεν σκοπεύει να κάνει κάτι αλλά έχει πάρει μέρος σε αυτή τη νέα πρόκληση από πλευράς των Σκοπιανών.

Αν όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Σκοπιανός πρόεδρος είναι αληθή, τότε το πρόβλημα μεγιστοποιείται. Τι είπε ο Ζόραν Ζάεφ; Ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη συμφωνία που είναι γραμμένη (ή μεταφρασμένη κατά τη Φον ντερ Λάιεν) στη Μακεδονική Γλώσσα. «Έι... Ελλάδα και Βουλγαρία υπογράφουν συμφωνία μαζί μας στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!», γράφει χαρακτηριστικά σε πανηγυρικό τόνο ο Ζάεφ και μένει να δούμε πώς η Αθήνα θα δικαιολογήσει αυτό το δεδικασμένο υπέρ των Σκοπιανών και σε βάρος του Ελληνισμού

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Ζόραν Ζάεφ:

«Το Μακεδονικό μας όνειρο έγινε πραγματικότητα!

Υπογράψαμε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα μακεδονικά.

Η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψε συμφωνία με την ΕΕ, η οποία περιλαμβάνει τις υπογραφές όλων των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των υπογραφών των γειτόνων μας Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Έι... Ελλάδα και Βουλγαρία υπογράφουν συμφωνία μαζί μας στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!

Τώρα πια δεν χρειάζεται να πιστεύουμε, ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΗΔΗ ποιο ήταν το θάρρος, η αποφασιστικότητα, το όραμα...

Τα καταφέραμε!

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ με ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο!

Χαίρε Μακεδονίτες μου!

Η ιστορία έχει γραφτεί !»

Η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ:

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι αν η Ελλάδα μετά από συμφωνίες όπως αυτή των Πρεσπών που έβαλαν τους Σκοπιανούς σε θέση ισχύος, υπογράφει πλέον και διεθνείς συμφωνίες στη… Μακεδονική Γλώσσα και έχει απωλέσει πλήρως κάθε αίσθημα εθνικής ευθύνης και πατριωτισμού. Θα απαντήσει κανείς;

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments