WWW.TASTV.GR

ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ;

metrima-xrimaton-e1355755616842

 

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει και άλλες πόσες δεν το έχουμε πει το κλισέ "Το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία". Πριν βιαστούμε να προβούμε σε.. βαρύγδουπες δηλώσεις για τα αρνητικά των χρημάτων και του πλούτου γενικότερα, καλό είναι να μάθουμε τι κάνουν οι πλούσιοι που εμείς δεν κάνουμε!

Σύμφωνα με το reader’s digest, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν οι έχοντες, που ποτέ και για κανένα λόγο δε θα τα αποκαλύψουν στους μη έχοντες. Ωστόσο, εμείς τα βρήκαμε…

Τα πολύτιμα κουπόνια

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Hilary Swank, πλέον μπορεί να απολαμβάνει τα πλούτη της. Για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα και τα δισέγγονά της μπορούν να τα απολαμβάνουν. Ωστόσο, η Hilary δεν ήταν πάντα πλούσια και όπως η ίδια αποκάλυψε στο talk-show της Kelly Ripa, όταν βλέπει τα κουπόνια στην εφημερίδα, στην ουσία βλέπει…χρήματα. Έτσι έμαθε από την οικογένειά της, έτσι συνεχίζει και η ίδια. Τουλάχιστον είναι οικονόμα.

Πρώτη θέση; Αστείο

Ένας γνωστός πλαστικός χειρούργος από τη Βοστώνη έχει πιάσει το νόημα της πολυτέλειας Vs οικονομίας. Μάλλον για αυτόν το λόγο ισχυρίστηκε ότι δε θα έδινε ποτέ 2.000 ευρώ για να απολαύσει μία πτήση πρώτης θέσης, την ίδια στιγμή που μπορεί να ταξιδέψει με το ίδιο αεροπλάνο στην τουριστική θέση με πολύ (μα πάρα πολύ) λιγότερα χρήματα. Εσείς, θα καθόσασταν σε μία άβολη θέση για 3 ώρες εξοικονομώντας αυτό το ποσό; Η ερώτηση είναι ρητορική φυσικά.

ΑΤΜ σε σπάνιες επισκέψεις

Ο Alan Corey, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «A Million Bucks by 30», με απλά λόγια πώς να γίνετε εκατομμυριούχος μέχρι τα 30. Για να το λέει κάτι θα ξέρει και για τον λόγο αυτό ίσως πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική του. Ο γνωστός συγγραφέας πηγαίνει στο ΑΤΜ μία φορά την εβδομάδα και πληρώνει τα πάντα μετρητοίς. Έτσι, παραμένει εντός προϋπολογισμού. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, μειώνει το ποσό που βγάζει κάθε φορά, για να δει πώς μπορεί να συντηρηθεί με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Βέβαια, αυτό που δεν είπε, είναι πόσα χρήματα βγάζει την εβδομάδα.

Έχεις, δεν έχεις το ίδιο και το αυτό;

Μπορεί να βλέπουμε τους εκατομμυριούχους με λαμπερά και καλοχτενισμένα μαλλιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά πού κουρεύονται. Πάντως, οι μελετητές του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Georgia που τους καταδίωκε η απορία «μα πόσο πληρώνουν για ένα κούρεμα;» αποφάνθηκαν ότι τελικά όσο πληρώνουμε εμείς, πληρώνουν και αυτοί. Ο κουρέας με άλλα λόγια είναι ίσως η μοναδική αντικειμενική…αξία.

Σιχαίνομαι να σπαταλώ…οτιδήποτε

Μπορεί ο Pat Brennan να είναι άγνωστος στους περισσότερους από εμάς αλλά είναι ο άνθρωπος που έχει χτίσει τις μισές ΗΠΑ. Ως συνιδιοκτήτης της Brennan Builders, ξέρει τι θα πει «να ρέει το χρήμα». Όταν λοιπόν, μία φορά είπε στην εγγονή του να μαζέψει τους συνδετήρες για να τους ξαναχρησιμοποιήσει αργότερα, η μικρή απάντησε «μα γιατί αφού είναι πολύ φτηνοί».
Τότε ο ζάμπλουτος παππούς της, της είπε «Ξέρεις πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα σεντ αν το ξεχειλώσεις;». Εντάξει, δε λέμε, σωστή η διαπαιδαγώγηση αλλά αν είναι να θεωρήσουμε ότι εμείς δεν είμαστε πλούσιοι επειδή πετάξαμε κασετίνες και σχολικά πριν από 20 χρόνια, τότε ας παραδεχτούμε ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας. Παρόλα αυτά όντως, φασούλι, φασούλι γεμίζει το σακούλι.

Η επιμονή είναι κέρδος

Ο August Turak, διάσημος επιχειρηματίας και συγγραφέας, δεν εγκαταλείπει ποτέ και για κανέναν λόγο. Μάλιστα, όπως έχει πει ο ίδιος κάποια στιγμή αφιέρωσε μία μέρα ολόκληρη αναζητώντας τον υπεύθυνο για έναν υπολογιστή του, που είχε χαλάσει.
Αφού κάλεσε την υπηρεσία πελατών, συνέχισε να αναζητά τον αμέσως ανώτερο υπάλληλο, μέχρις ότου έφτασε στο «κεφάλι» της εταιρείας για να κάνει τα παράπονά του. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν την επομένη να του στείλουν έναν νέο υπολογιστή. Στην ιστορία του βέβαια, δεν αναφέρεται πουθενά αν όταν καλούσε έλεγε ποιος είναι, εξ’ ου και η αποστολή του νέου υπολογιστή, ωστόσο η υπομονή του, είναι άξια προσοχής.

Η επιτυχία θέλει ρίσκο

Ο Peter Shankman, σήμερα αποκαλείται ως ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε την τέχνη της δικτύωσης. Τη δεκαετία του 1990 ωστόσο, ήταν ένας από τους 300 απολυμένους της AOL. Για καλή του τύχη, την εποχή εκείνη έβγαινε στους κινηματογράφους η ταινία «Τιτανικός». Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας σκέφτηκε τότε να τυπώσει με τα μόνα λεφτά που διέθετε, αυτά της αποζημίωσης, 500 μπλουζάκια που έγραφαν «Βυθίστηκε. Ξεπεράστε το».
Η ιδέα του «έπιασε τόπο» και μέσα σε μόλις 6 ώρες είχε καταφέρει να βγάλει 5.000 δολάρια. Αλλά δε σταμάτησε εκεί. Επικοινώνησε με την εφημερίδα USA Today και έκανε την ιστορία του πρώτο θέμα. Μέσα στους επόμενους 2 μήνες, πούλησε 10.000 μπλουζάκια…και έζησε αυτός καλά και εμείς καλύτερα.

Το μαράζι του δισεκατομμυριούχου

«Αν χαρίσεις ένα βάζο σε κάποιον, θα σε πουν τσιγκούνη, αν πάλι του αγοράσεις ένα αεροπλάνο θα σου πουν ότι κάνεις επίδειξη χρημάτων», υποστήριξε μία καλιφορνέζα εκατομμυριούχος και πρώην διευθυντικό στέλεχος ενός τιτάνα της πληροφορικής. Καλά εγώ πάντως με μία μονοκατοικία στου Φιλοπάππου (έστω), άχνα δε θα βγάλω.

Οι πλούσιοι πληρώνουν φόρους (και άλλα αστεία)

Πολλοί ζάμπλουτοι ισχυρίζονται ότι όχι μόνο πληρώνουν στο έπακρο τους φόρους τους αλλά πληρώνουν παράλληλα και ολόκληρα επιτελεία με οικονομικούς διαχειριστές και λογιστές για να είναι καθόλα έντιμοι προς το φορολογικό σύστημα. Καλά το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Αλλά για να μην είμαστε αφοριστικοί και επειδή δεν πρέπει να κρίνουμε εξ’ ιδίων τα αλλότρια, άντε να το δεχτούμε (αμάσητο).

Κακόμοιρε απόγονε

Μία έρευνα του 2012 ερεύνησε 1.000 εύπορες οικογένειες με το ερώτημα «ποιος πρέπει να πληρώνει τις πανεπιστημιακές δαπάνες των απογόνων;». Το συντριπτικό 72% των πλούσιων οικογενειών (άτομα με άνω των 250.000 δολαρίων έτοιμα μόνο για επενδύσεις) απάντησε ότι τα παιδιά τους θα πρέπει να πληρώνουν τουλάχιστον ένα μέρος της εκπαίδευσή τους και σχεδόν το ένα τρίτο υποστήριξε ότι ο υποψήφιος φοιτητής πρέπει να δώσει τουλάχιστον το μισό από το ποσό των εξόδων. Αθάνατη ελληνική οικογένεια, που μέχρι τα 40 πληρώνεις ακόμα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα τέκνα σου.

Πλύνε- βάλε τα ρούχα

Το 2012, ο μεγιστάνας των πετρελαίων T. Boone Pickens, εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Kiplinger ότι δεν έχει μία ντουλάπα γεμάτη ρούχα. Ότι αγοράζει τρία κοστούμια κάθε πέντε περίπου χρόνια και συνολικά έχει 10…αλλαξιές. «Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται» είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια, ο άνθρωπος λογικά δε θα πηγαίνει και βόλτα στις δεξαμενές, ώστε να λερώνεται και εύκολα, άρα 10 και πολλά είναι.

Η ουσία είναι ποιον ξέρεις

Έχουμε ακούσει πολλάκις για τις σωστές γνωριμίες και φυσικά τη διατήρησή τους. Η αλήθεια είναι ότι η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και ποτέ δε γνωρίζει κανείς πότε θα βρεθείς μπροστά σε ανθρώπους, που ίσως κάποτε να πήγαινες σχολείο μαζί. Για τον λόγο ακριβώς αυτόν, καλό θα ήταν να μη δημιουργείτε έχθρες.
Αλλά όλα αυτά σε θεωρητικό πάντα επίπεδο γιατί όπως πολύ σοφά έχει πει ο αμερικανός επενδυτής Warren Buffett «Αν όλο το παιχνίδι είχε να κάνει με το τι έγινε στο παρελθόν, τότε οι πιο πλούσιοι άνθρωποι θα ήταν βιβλιοθηκάριοι».

 

ΠΗΓΗ:  http://www.briefingnews.gr

Σχόλια - Facebook Comments