....

ΞΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΕ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ

DSC01629

 

Ταξίδι Γνωριμίας

για Δημοσιογράφους και Τουρ Πράκτορες

στην Έδεσσα Άγιο Αθανάσιο & Λουτρά Πόζαρ

 Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας έδειξαν οι 23 συμμετέχοντες σε ταξίδι γνωριμίας που οργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σε συνεργασία με το τμήμα πολιτιστικού τουρισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Έδεσσας οργανώθηκε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα για την προβολή της Έδεσσας, του Αγίου Αθανασίου & του Καιμάκτσαλάν καθώς και των Λουτρών Πόζαρ.

 

Οι συμμετέχοντες έμπειροι δημοσιογράφοι στην πλειονότητά τους από την Ρωσία, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Κύπρο, την Ρουμανία, την Ολλανδία και τα Σκόπια είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με επιχειρηματίες του Αγίου Αθανασίου που ανέλαβαν πλήρως την φιλοξενία τους.

 

DSC01639

 

Τα εύσημα πήραν οι Ξενώνες του Αγίου Αθανασίου Ρούγα, Ελάτη, Βόρρας & Σπιτικό για την Μακεδονική Φιλοξενία τους ενώ το ειδικά σχεδιασμένο γεύμα επιμελήθηκε η ταβέρνα Καλύβα. Δοκιμάσθηκαν ετικέτες από τα κρασιά του κτήματος Αlfa και στο τέλος έγινε αρωματογνωσία από πούρα Πέλλας της βιοτεχνίας Vammadelsol. Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου τόνισε λέγοντας χαρακτηριστικά την ανάγκη για καλές ειδήσεις και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν θετικές αναφορές για την περιοχή της Έδεσσας & της Ορεινής Πέλλας.

 

Την αποστολή συνόδεψε ο Ευάγγελος Κυριακού, υπεύθυνος Πολιτιστικού Τουρισμού, η Κατερίνα Δέλλιου από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών και ο Δντης του Δήμου Έδεσσας Σάκης Δήμτσης. Επίσης βοήθησαν οι εθελοντές του τμήματος Πολιτιστικού Τουρισμού Ελεονώρα Φριζόν & Ευδοξία Πάντα.

 

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν επίσης την Έδεσσα & την περιοχή Καταρρακτών και γοητεύτηκαν από τον πλούτο του νερού ενώ ακολούθως οργανώθηκε επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ. Εκεί ο δήμαρχος Αριδαίας Δημήτρης Πασόης έκανε ένα θερμό καλοσώρισμα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Θεοδωρίδη. Οι συμμετέχοντες παρέλαβαν μαζί με την ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθούν ξανά την περιοχή και ένα πλήρες Press Kit με ηλεκτρονικές & έντυπες πληροφορίες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό υλικό στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τα οποία τροφοδοτούνται από τους ιδίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα ταξίδια έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα μόνο όταν υποστηρίζονται οργανωμένα μέσα από πολυεπίπεδες συνεργασίες κάτι που το τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού της ΔΗΚΕΔΕ μπορεί να εγγυηθεί μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του.

 

Σχόλια - Facebook Comments