....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

esaea

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 

Με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είχε σήμερα συνάντηση ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες  οι Γιώργος  Κουτρουμάνης  και Χρήστος Πρωτόπαπας, μέλη της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου.

 

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη στήριξή του σε μία σειρά ζητήματα που τέθηκαν από τον Πρόεδρο Γιάννη Βαρδακαστάνη και τους άλλους εκπροσώπους της  ΕΣΑμεΑ και υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο την επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημαίας για τα άτομα με αναπηρία.

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διατήρησης του ΕΚΑΣ για τους αναπήρους χωρίς ηλικιακό όριο, την τροποποίηση των ρυθμίσεων που αφορούν τους ανασφάλιστους, την παράταση του χρόνου καταβολής αναπηρικών συνάξεων και επιδομάτων μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, την εναρμόνιση και ενιαιοποίηση της νομοθεσίας μεταξύ ταμείων και δημοσίου για τις παροχές και την εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι σ’ αυτά τα θέματα όχι μόνο υπάρχει συμφωνία αλλά έχουν αναληφθεί και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προώθησής τους από το ΠΑΣΟΚ.

 

Σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο αυτό θα τεθεί από τον ίδιο άμεσα, στην συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.

Σχόλια - Facebook Comments