....

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

AGROSΝέα αντίδραση βουλευτών της ΝΔ για τα αγροτεμάχια

Την αντίθεσή τους στη φορολόγηση της αγροτικής παραγωγικής γης εκφράζουν εκ νέου, με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Καρασμάνης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Τσιάρας, Θ. Λεονταρίδης και Α. Κοντός.

«Πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται η κατοχή και χρήση της αγροτικής γης, παρά μόνο το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευσή της» σημειώνουν οι πέντε βουλευτές στην επιστολή τους προς τον Γιάννη Στουρνάρα.

 

Παράλληλα, τονίζουν ότι «με την εφαρμογή από την επόμενη χρονιά της νέας ΚΑΠ, η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης και η είσπραξη των κοινοτικών επιδοτήσεων από τους αγρότες θα γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη χρησιμοποιούμενη αγροτική γη (καλλιεργήσιμη και βοσκοτόπια) και γι΄ αυτό θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τη μεγιστοποίηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και όχι για τη συρρίκνωσή τους».

 

Προειδοποιούν ότι η επιβολή εύκολων ταμειακών μέτρων, για εισπρακτικούς και μόνο σκοπούς, θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό πληθυσμό και πληθώρα προβλημάτων στην αγροτική παραγωγή.

ΠΗΓΗ: http://www.paseges.gr

Σχόλια - Facebook Comments