....

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΒΑΡΟΣΙ» ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

BELBENTO_1Την Κυριακή 3/11/2013, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΒΑΡΟΣΙ» Έδεσσας, στο Βελβεντό Κοζάνης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού όπου ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ κ. Κ. Σαμαράς, παρουσίασε την ιστορική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του Βελβεντού.

Ακολούθησε επίσκεψη και ενημέρωση στο μεταβυζαντινό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1804)και στο Λαογραφικό Μουσείο. Τα εκθέματα του Μουσείου σε συνδυασμό με την τεκμηριωμένη παρουσίαση από τον κ. Ν. Τσιουκαρδάνη, Αναπληρωτή Υπεύθυνο ΚΠΕ Βελβεντού και την κ. Σ. Τσακμάκη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ , «ταξίδεψαν» τους συμμετέχοντες σε παλιές εποχές.

BELBENTO_2Το οδοιπορικό στο Βελβεντό συνεχίστηκε με πεζοπορία στο φαράγγι «Λάφιστα» και στους Καταρράκτες στο «Σκεπασμένο». Οι επισκέπτες απόλαυσαν το Φθινοπωρινό τοπίο παράλληλα με την αφήγηση μύθων για την περιοχή, από τον κ. Σαμαρά .

Η γνωριμία με την περιοχή και η ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους της, ήταν μια σημαντική εμπειρία για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος «ΒΑΡΟΣΙ» ευχαριστεί θερμά την Π.Ο. του ΚΠΕ Βελβεντού για τη συνεργασία στην οργάνωση του προγράμματος και για την άψογη φιλοξενία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Συλλόγου Βαρόσι με το ΚΠΕ Βελβεντού εντάσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος   «Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig» με τίτλο: «Rivers : an opportunity for promoting employment and local sustainable development”(Ποτάμια: μια ευκαιρία για την προώθηση της απασχόλησης και της τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης) ,στο οποίο συμμετέχει ο Σύλλογος.

Σχόλια - Facebook Comments